Quarantainehotel, de vakantie die Loek niet zag aankomen

aug 11 2021, 16:04 LIFE
Situatie: Je vliegt naar Mallorca en het moment dat je aankomt gaat het op oranje. Je gaat feesten, geniet van de gezelligheid en doet het vervolgens wel voorzichtig aan. Je boekt een vlucht eerder terug, met de gedachtegang dat je dan niet hoeft te testen. Wat gebeurd er? Steekproef, je moet testen op het vliegveld. Jij positief getest, maar jouw vriend negatief. Met piepende banden en zwaailichten brengt een ambulance, terwijl je kerngezond bent, jou naar een coronahotel waarbij je 12 dagen in isolatie moet. Dit overkwam Loek Gozeling (21) en nog vele anderen op Mallorca.
In april van dit jaar kwam in Nederland de Delta-variant van Covid-19 voor het eerst ter sprake. Vier maanden later en de variant zorgt voor wereldwijde covid-uitbraken. Zo ook in Ibiza, Mallorca en Canarische Eilanden. Zo heftig dat reisorganisatie TUI tussen 16 juli en 2 augustus alle vakanties naar de Balearen en de Canarische Eilanden annuleerde. Mocht je toch aangekomen zijn, dan is het hopen dat je negatief getest blijft. De spaanse overheid mag namelijk met het zogeheten 'protocollo covid' iedereen die te gast is op eiland Mallorca vasthouden in coronahotels na een positieve PCR-test. Het maakt daarbij niet uit of je Spanjaard, buitenlander, jong of oud bent.

"Ik werd opgevangen door bewaking en moest mijn zorgpas en legitimatie laten zien. Er werd me gevraagd naar allergieën, vervolgens werd ik naar mijn kamer gewezen en daarna is er twaalf dagen lang nooit meer iemand naar me toe gekomen behalve de schoonmakers."

Loek Gozeling

Helvakantie

Geen face-to-facecontact met anderen, zonder enige informatie en bewakers onder het balkon om ontsnapping te voorkomen. Elke dag was hetzelfde voor Loek. Elke ochtend rond 8.30 uur kregen de mensen in het hotel ontbijt, daarna volgde om 13.00 uur lunch, om 17.30 uur een snack in de vorm van koekjes en dan om 20.00 uur avondeten. Om de tijd te doden en het sobere voedingspatroon aan te vullen, werd via balkons wat eten heen en weer gesmokkeld. Spanjaarden, toeristen en andere Nederlanders op het eiland kwamen langs om stiekem chips, cola en andere snacks te brengen.
Men bracht voedsel omdat het eten in het hotel niet te eten was. Het leek volgens Loek op natte kattenvoer: geen smaak, waterige soep, droge hamlapjes en bijna alles was rauw. Uiteindelijk is Loek vier kilo afgevallen in twaalf dagen door het slechte eten. Je mag voor de rest één keer per week bestellen bij een supermarkt, maar dat lukt bijna niemand. Het eten is het tipje van de sluier als het gaat om de armzalige omstandigheden.
"Nederlanders die ons in die situatie bellen, vragen ons vooral om te zorgen dat ze eerder naar huis kunnen en naar de kosten die gemoeid zijn met het verplichte verblijf in het quarantainehotel. Daar kunnen wij helaas niets in betekenen" Uit een reactie vanuit ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat er weinig voor dit soort mensen gedaan kan worden. "Wij hebben vooralsnog geen aanwijzingen dat er Nederlanders onder zeer slechte omstandigheden in verplichte quarantaine zitten op de Mallorca." zegt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.
Je zou bijna denken dat het coronabeleid gebaseerd is op een stoplicht. Groen dan mag je gaan. Bij oranje moet je wel even letten op de situatie en rood? Is op jezelf. Hopelijk neemt het beleid omtrent beperkingen, zoals met het coronahotel, geen serieuze vormen aan in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07