Rechtzaak van de moord op advocaat Derk Wiersum vervolgt

jul 13 2021, 8:56 LIFE
tingey injury law firm venb0ddegze unsplash
Vandaag vervolgt de strafzaak tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum. Wiersum vertegenwoordigde Nabil B, kroongetuige in het Marengo proces, bekend van Mocro Maffia. De strafzaak wordt gehouden in een extra beveiligde rechtszaal op Schiphol, waar ook zwaarbewapende marechaussee aanwezig is. De extra beveiliging heeft niet alleen te maken met de gevoeligheid van deze zaak, maar ook met de aanslag op Peter R. de Vries afgelopen week.

Rechtzaak Derk Wiersum

Derk Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam-Buitenveldert. Getuigen beschrijven dat het wapen van de mogelijke schutter, Moreno B. haperde. Wiersum is vervolgens nog scheldend achter de schutter aangerend en riep: 'donder op'. Vlak hierna werd hij vermoord. Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de aanslag op Peter R. de Vries, hangt er een sterk vermoeden dat de aanslag gerelateerd is aan de moord op Derk Wiersum. Dit, omdat Peter R. de Vries vertrouwenspersoon was van kroongetuige Nabil B., wiens broer Redouan, sinds het proces ook vermoord is. Het OM vervolgt de heren Moreno B. en Giërmo B, maar beiden mannen beroepen zich op hun zwijgrecht tijdens het proces.
Er is inmiddels ook een derde verdachte aangehouden, Anouar T., maar die wordt op een ander moment vervolgd. Het OM heeft vijf dagen uitgetrokken voor het proces, waarbij de strafeisen woensdag bekend zullen worden gemaakt. Je kan de zaak volgen op Twitter. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman deelt live updates vanuit de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21