Rechtzaak van de moord op advocaat Derk Wiersum vervolgt

jul 13 2021, 8:56 LIFE
tingey injury law firm venb0ddegze unsplash
Vandaag vervolgt de strafzaak tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum. Wiersum vertegenwoordigde Nabil B, kroongetuige in het Marengo proces, bekend van Mocro Maffia. De strafzaak wordt gehouden in een extra beveiligde rechtszaal op Schiphol, waar ook zwaarbewapende marechaussee aanwezig is. De extra beveiliging heeft niet alleen te maken met de gevoeligheid van deze zaak, maar ook met de aanslag op Peter R. de Vries afgelopen week.

Rechtzaak Derk Wiersum

Derk Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam-Buitenveldert. Getuigen beschrijven dat het wapen van de mogelijke schutter, Moreno B. haperde. Wiersum is vervolgens nog scheldend achter de schutter aangerend en riep: 'donder op'. Vlak hierna werd hij vermoord. Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de aanslag op Peter R. de Vries, hangt er een sterk vermoeden dat de aanslag gerelateerd is aan de moord op Derk Wiersum. Dit, omdat Peter R. de Vries vertrouwenspersoon was van kroongetuige Nabil B., wiens broer Redouan, sinds het proces ook vermoord is. Het OM vervolgt de heren Moreno B. en Giërmo B, maar beiden mannen beroepen zich op hun zwijgrecht tijdens het proces.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Er is inmiddels ook een derde verdachte aangehouden, Anouar T., maar die wordt op een ander moment vervolgd. Het OM heeft vijf dagen uitgetrokken voor het proces, waarbij de strafeisen woensdag bekend zullen worden gemaakt. Je kan de zaak volgen op Twitter. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman deelt live updates vanuit de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34