Rolex Rippers stelen dure horloges van golfers

aug 03 2021, 11:50 LIFE
In Engeland hebben twee vrouwen "de Rolex Rippers" als bijnaam gekregen. Het duo schijnt al meer dan veertien mannen te hebben beroofd van hun dure horloges, waarvan de meeste van Rolex waren. Hun doelwitten zijn voornamelijk oude mannen op exclusieve golfbanen.
Een van de mannen raakte zijn Yacht-Master II horloge van $20.000 kwijt: "Deze vrouwen zijn goedgetrainde professionele zakkenrollers, die precies weten waar ze mee bezig zijn. Ze horen waarschijnlijk bij een grotere gang uit London en zijn hier in het rijkere zuiden op zoek naar makkelijke doelwitten."
rolex rippers
Beeld: Wiki Commons

Rolex Rippers

Volgens verschillende getuigenissen doen de vrouwen alsof ze voor een goed doel werken. Ook zouden ze een Oost Europees accent hebben. De vrouwen zouden zogenaamd handtekeningen voor een centrum voor doven verzamelen. Een van de twee doet zelfs alsof ze zelf doof is, om het echt te verkopen. Vervolgens knuffelt een van de dames de man terwijl hij tekent voor het goed doel, met de arm waar het horloge omzit. Pas als de Rolex Rippers al met de noorderzon zijn vertrokken, voelen de mannen dat hun pols een paar honderd gram lichter is.
Britse autoriteiten geven golfers het dringende advies om waardevolle spullen thuis te laten.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21