Selma Omari kaart 'achterlating' aan in nieuwste video

aug 04 2021, 21:22 LIFE
Selma Omari staat bekend om haar vlogs, maar ze gebruikt haar platform ook vaak om bewustzijn te genereren over maatschappelijke onderwerpen. In haar nieuwste video heeft ze het over achterlating. Achterlating wil zeggen dat jongeren met een biculturele achtergrond, terug naar het land van herkomst worden gebracht. Dit gebeurt onder het mom van vakantie, maar uiteindelijk worden de jongeren daar achtergelaten. Het is een kwestie die vooral jonge vrouwen treft.
In de video, die Selma Omari maakte in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, deelt ze verhalen die jonge vrouwen haar opgestuurd hebben. De verhalen geven verschillende voorbeelden weer van hoe de ouders ze mee hebben genomen naar hun geboorteland. Sommigen zijn achtergelaten zonder paspoort of geld. De jonge vrouwen zijn genoodzaakt daar een nieuw leven op te bouwen. Zij hebben immers niet de middelen om terug naar Nederland te komen.
'Belangrijk weetje: achterlating is strafbaar', legt Selma Omari uit in haar caption. 'Niemand, maar dan ook niemand mag jou onder valse voorwendselen naar het buitenland brengen en daar laten. Je hebt het recht om in Nederland te blijven als je dat wilt'. In haar video gaat Selma ook in op het feit dat achterlating strafbaar is in Nederland. Daarnaast deelt ze links van organisaties die slachtoffers kunnen ondersteunen.
Bekijk Selma's video hieronder.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55