Spaanse vrouw werd bij geboorte verwisseld en klaagt nu het ziekenhuis aan

sep 08 2021, 13:42 LIFE
k8bon4dqoxbottaijqc4
In Spanje neemt een 19-jarige vrouw juridische maatregelen tegen de gezondheidsafdeling van het locale ziekenhuis. De vrouw ontdekt na jaren dat zij als baby werd verwisseld.
Volgens Internationale nieuwsdienst Reuters is de ongeïdentificeerde vrouw in 2002 geboren in het San Millan de Logrono ziekenhuis in La Rioja. Dit was uren na de geboorte van het andere meisje. Beide baby's gingen de couveuse in voordat zij met de verkeerde ouders uit het ziekenhuis vertrokken.
Volgens de Guardian kwam de aanklager er pas vier jaar geleden achter. Een DNA test bevestigde dat de vrouw die zij als moeder zag niet haar biologische ouder is. Een vervolgonderzoek van de regionale zorgautoriteit concludeert dat er rond het tijdstip van haar geboorte maar een meisje was, waarmee de verwisseling plaats kon vinden.
De Spaanse vrouw vraagt $3.5 miljoen schadevergoeding van het regionale ministerie van gezondheid. Het andere slachtoffer van de verwisseling is wel ingelicht maar heeft nog geen aanklacht ingediend.

“De zaak van mijn cliënt betreft de baby die later werd geboren maar aan de moeder werd gegeven die eerder beviel. De nalatigheid hier is zo immens dat het spreekt voor zichzelf!”

Advocaat Jose Saez Morga

Inmiddels heeft de gezondheidsafdeling van La Rioja de fout erkend. Wel blijft ze volhouden dat het een ‘menselijke fout’ is.

“Het was een menselijke fout waarvan wij de schuldige niet hebben achterhaald. De systemen waren toen heel anders en niet gedigitaliseerd zoals tegenwoordig.”

Sara Alba, gezondheids chef van La Rioja’s

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00