Spaanse vrouw werd bij geboorte verwisseld en klaagt nu het ziekenhuis aan

sep 08 2021, 13:42 LIFE
k8bon4dqoxbottaijqc4
In Spanje neemt een 19-jarige vrouw juridische maatregelen tegen de gezondheidsafdeling van het locale ziekenhuis. De vrouw ontdekt na jaren dat zij als baby werd verwisseld.
Volgens Internationale nieuwsdienst Reuters is de ongeïdentificeerde vrouw in 2002 geboren in het San Millan de Logrono ziekenhuis in La Rioja. Dit was uren na de geboorte van het andere meisje. Beide baby's gingen de couveuse in voordat zij met de verkeerde ouders uit het ziekenhuis vertrokken.
Volgens de Guardian kwam de aanklager er pas vier jaar geleden achter. Een DNA test bevestigde dat de vrouw die zij als moeder zag niet haar biologische ouder is. Een vervolgonderzoek van de regionale zorgautoriteit concludeert dat er rond het tijdstip van haar geboorte maar een meisje was, waarmee de verwisseling plaats kon vinden.
De Spaanse vrouw vraagt $3.5 miljoen schadevergoeding van het regionale ministerie van gezondheid. Het andere slachtoffer van de verwisseling is wel ingelicht maar heeft nog geen aanklacht ingediend.

“De zaak van mijn cliënt betreft de baby die later werd geboren maar aan de moeder werd gegeven die eerder beviel. De nalatigheid hier is zo immens dat het spreekt voor zichzelf!”

Advocaat Jose Saez Morga

Inmiddels heeft de gezondheidsafdeling van La Rioja de fout erkend. Wel blijft ze volhouden dat het een ‘menselijke fout’ is.

“Het was een menselijke fout waarvan wij de schuldige niet hebben achterhaald. De systemen waren toen heel anders en niet gedigitaliseerd zoals tegenwoordig.”

Sara Alba, gezondheids chef van La Rioja’s

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21