Taliban neemt bestuur Afghanistan over, hoofdstad Kabul valt

aug 16 2021, 21:09 LIFE
De terreurgroep de Taliban neemt de macht over, kort nadat het Amerikaanse en Nederlandse leger uit Afghanistan vertrokken. Op twitter en via het Al Jazeera nieuwskanaal, zijn beelden te zien van Talibanstrijders die het Presidentiele Paleis in de hoofdstad Kabul overnamen.

Taliban

Een hele generatie groeide op tijdens de oorlog in Afghanistan: De oorlog zonder einde. Het Amerikaanse leger viel het land binnen na de aanslag op de Twin Towers in 2001. Toenmalig president Bush verklaarde The War on Terror en riep alle Amerikaanse bondgenoten op hem bij te staan: "Je bent met ons, of je bent tegen ons.", luidde zijn bekende uitspraak.
Taliban
Beeld: Unsplash
Huidig Amerikaans President Joe Biden, besloot dit jaar de Amerikaanse troepen terug te halen naar huis. Het proces verliep met veel publiekelijke ophef. Aan het kortste eind trekt echter de Afghaanse bevolking zelf. Terwijl wereldleiders elkaar de schuld geven van deze humanitaire crisis, zijn het de Afghanen die hem moeten doorleven.
Afghaanse president Ashraf Ghani vluchtte naar Tajikistan, toen de Taliban Kabul binnenviel. De Taliban heeft gezegd zich voor te bereiden om Het Islamitische Emiraat van Afghanistan uit te roepen. Eerder deze maand waren bomaanslagen en vuurgevechten veel op het nieuws. Op het moment is het rustig in de straten van de hoofdstad. De Taliban heeft zelf de inwoners opgeroepen thuis te blijven. Ze hebben geuit een "vreedzame" overdracht van macht willen bereiken.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00