Is taurine in Red Bull stierenplas?

sep 25 2023, 13:36 LIFE
schermafbeelding 2023 09 21 om 114045
Bij het denken aan energiedrankjes schiet één merk waarschijnlijk direct te binnen: Red Bull. Maar zit er taurine in Red Bull? Als gevestigde naam in de energiedrank-industrie, heeft het Oostenrijkse merk een enorme populariteit, vooral onder de jongere generatie. Niet alleen biedt het een stimulerende kick, maar het merk is ook nauw verbonden met topsport door het sponsoren van grote atleten zoals Memphis Depay en Max Verstappen. Sommige mensen drinken zelfs meerdere blikjes per dag omdat zij de smaak simpelweg heerlijk vinden.

Mythes over taurine in Red Bull

Het internet staat af en toe vol met geruchten en speculaties. Een daarvan is dat taurine - een ingrediënt in energiedrankjes zoals Red Bull - afkomstig zou zijn van stierenurine of -sperma. De naam 'taurine' is inderdaad afgeleid van 'Taurus' (Latijn voor stier), wat bijdraagt aan deze verwarring. Hoewel taurine in stieren zit, maakt Red Bull hier geen gebruik van.
leo manjarrez jdb5skw6w8 unsplash

Wat is taurine?

Taurine is niet zomaar een willekeurige toevoeging aan energiedrankjes. Het is een essentieel aminozuur dat aanwezig is in het menselijk lichaam en ons dagelijkse voedsel. Zo komt taurine in hoge concentraties voor in spieren, hart en bloed. Wij mensen maken de veelbesproken stof dus zelf ook aan in onze lichamen.
Wat betreft Red Bull: het bedrijf geeft zelf aan dat de taurine in hun energiedrankjes synthetisch wordt geproduceerd door farmaceutische bedrijven van topkwaliteit. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van dieren, en al zeker niet van stierenurine.
Dus, de volgende keer dat je een blikje Red Bull opent, weet je dat de taurine in jouw drankje helemaal niets te maken heeft met stierenurine en dat het een ingrediënt is dat ook nog eens goed is voor jouw lichaam.
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.
Meer informatie over taurine kun je vinden in de onderstaande video.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34