Is taurine in Red Bull stierenplas?

sep 25 2023, 13:36 LIFE
schermafbeelding 2023 09 21 om 114045
Bij het denken aan energiedrankjes schiet één merk waarschijnlijk direct te binnen: Red Bull. Maar zit er taurine in Red Bull? Als gevestigde naam in de energiedrank-industrie, heeft het Oostenrijkse merk een enorme populariteit, vooral onder de jongere generatie. Niet alleen biedt het een stimulerende kick, maar het merk is ook nauw verbonden met topsport door het sponsoren van grote atleten zoals Memphis Depay en Max Verstappen. Sommige mensen drinken zelfs meerdere blikjes per dag omdat zij de smaak simpelweg heerlijk vinden.

Mythes over taurine in Red Bull

Het internet staat af en toe vol met geruchten en speculaties. Een daarvan is dat taurine - een ingrediënt in energiedrankjes zoals Red Bull - afkomstig zou zijn van stierenurine of -sperma. De naam 'taurine' is inderdaad afgeleid van 'Taurus' (Latijn voor stier), wat bijdraagt aan deze verwarring. Hoewel taurine in stieren zit, maakt Red Bull hier geen gebruik van.
leo manjarrez jdb5skw6w8 unsplash

Wat is taurine?

Taurine is niet zomaar een willekeurige toevoeging aan energiedrankjes. Het is een essentieel aminozuur dat aanwezig is in het menselijk lichaam en ons dagelijkse voedsel. Zo komt taurine in hoge concentraties voor in spieren, hart en bloed. Wij mensen maken de veelbesproken stof dus zelf ook aan in onze lichamen.
Wat betreft Red Bull: het bedrijf geeft zelf aan dat de taurine in hun energiedrankjes synthetisch wordt geproduceerd door farmaceutische bedrijven van topkwaliteit. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van dieren, en al zeker niet van stierenurine.
Dus, de volgende keer dat je een blikje Red Bull opent, weet je dat de taurine in jouw drankje helemaal niets te maken heeft met stierenurine en dat het een ingrediënt is dat ook nog eens goed is voor jouw lichaam.
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.
Meer informatie over taurine kun je vinden in de onderstaande video.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21