Tinder gaat vanaf nu hun gebruikers screenen

mrt 10 2022, 13:07 LIFE
gettyimages 1238448261
Tinder biedt gebruikers de mogelijkheid om een ​​achtergrondcontrole uit te voeren op hun matches.
Match Group, Inc. is mede-eigenaar van dating apps als Match.com, OkCupid en Hinge. Sinds vorig jaar werken ze samen met Garbo; een door vrouwen opgerichte non-profit organisatie. Garbo is een platform dat online checks uitvoert zodat mensen veilig kunnen daten. Het doel van de samenwerking is meer transparantie en informatie bieden.
Het programma doorzoekt openbare registers en waarschuwt iemand als hun match eerdere arrestaties of veroordelingen heeft. Ook stelt het de gebruikers op de hoogte als hun match is geregistreerd als zedendelinquent.
Garbo heeft alleen een volledige naam en telefoonnummer nodig om de achtergrondcontrole uit te voeren, meestal duurt zo'n controle rond de drie minuten. De eerste twee zoekopdrachten zijn gratis voor de gebruikers maar daarna kost het geld voor hen.
De oprichtster van Garbo, Kathryn Kosmides, geeft aan dat ze de nieuwe functie hebben gecreëerd om de Tinder gebruikers in te lichten over de persoon met wie ze matchen en ook om te voorkomen dat de gebruikers in een gevaarlijke situatie verzeild raken. ''De vraag is: wat moet openbaar zijn en wat moet privé blijven?'', verteld Kosmides in een interview bij Insider. Ze voegt hier aan toe dat naar haar mening ze gemakkelijk toegang moet kunnen krijgen tot informatie die gaat over de veiligheid van mensen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07