Twitter reageert op #UnmuteUs, het protest van de cultuursector

aug 21 2021, 16:55 LIFE
236777930 3099320976954858 9179519101433066881 n
#UnmuteUs is een protest tegen de coronamaatregelen met betrekking tot de cultuursector. Duizenden mensen verzamelden zich vandaag op pleinen in de grote steden. Het protest kreeg internationaal aandacht, maar zoals altijd, zijn er ook mensen die het protest niet ondersteunen. Op Twitter volgden dan ook verhitte discussies. Wij maakten een selectie van de meest opvallende tweets.
Op onder andere de Amsterdamse Dam kwamen organisatoren van festivals, muzikanten, dj's, bartenders, theatermakers en vele anderen uit de cultuursector bij elkaar. Ze lieten zich horen na lange tijd "stilgehouden" te zijn geweest door de overheid. Vandaar de tag #UnmuteUs. De demonstranten eisten dat vanaf 1 september alle evenementen weer op volle capaciteit mogen draaien. Bekijk de reacties hieronder.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Vaccinatieplicht

Sommige tegenstanders van het #UnmuteUs protest, waren het voornamelijk oneens met de vaccinatieplicht. Zij pleiten voor de keuzevrijheid om je niet te laten vaccineren zonder dat dit je bewegingsvrijheid belemmert. Meerdere mensen voelen zich gediscrimineerd vanwege hun keuze zich niet te laten vaccineren. Ze beweren dat #UnmuteUs zich niet voldoende heeft uitgesproken tegen de vaccinatieplicht voor evenementen en testen voor toegang.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10