Waarom is de cryptomarkt vannacht zo erg ingestort?

dec 04 2021, 15:46 LIFE
executium 9pcv2mb65y8 unsplash
Voor de mensen die zich weleens bezig houden met cryptocurrencies is het een vreemde tijd. Nadat Bitcoin enkele weken geleden nog een all-time high beleefde door de 69.000 per coin aan te tikken, vindt er nu een complete instorting van de markt plaats. Coins als Bitcoin en Ethereum zijn in een nacht heftig gedaald. Dit, terwijl er door velen juist voorspeld werd dat ze gigantisch zouden stijgen. Is er reden voor paniek of is dit normaal rond deze tijd van het jaar? En hoe kan het dat een markt zo snel kan dalen?
Een van de mogelijke redenen die voor deze crash heeft kunnen zorgen, is het nieuws dat Jerome Powell zijn positie als chairman van de Amerikaanse centrale bank verlengd is. Jerome Powell is verantwoordelijk om de Amerikaanse economie gezond te houden tijdens de economische after effects van de pandemie. Miljardair crypto investeerder Mike Novogratz waarschuwde enkele dagen geleden dat Powell de opmars van de cryptomarkt wilt afremmen. Amerika heeft te maken met de sterkste inflatie van de afgelopen dertig jaar en dat zou de reden zijn waardoor Powell met extra maatregelen zou komen. Maatregelen die dus vervelend kunnen worden voor de cryptomarkt.
Ook de opmars van het omicron variant heeft invloed op de markt. Zo eindigde Wallstreet hun achtbaan-achtige week ook met verlies. Het WHO(World Health Organisation) meldde dat het nieuwste variant al in 38 landen is gesignaleerd.
Hoewel de markt niet verder is gezakt na de grote crash van vannacht, blijven er mensen die alert zijn. Voor veel mensen is dit echter geen reden voor paniek en juist een moment om in te kopen. Alleen de toekomst zal het leren en we weten allemaal hoe onvoorspelbaar die is. Wij adviseren vooralsnog om je zelf goed in te lezen voordat je begint met investeren.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10