Widya Soraya spreekt zich uit over chronische aandoening: 'Felix is heel lief voor me'

aug 08 2021, 8:31 LIFE
Widya Soraya heeft zich onlangs uitgesproken over haar chronische aandoening: lichen sclerosus. Dit is een huidaandoening die schrammen en jeuk veroorzaakt. In een openhartige Insta Story vertelt Widya dat de aandoening op verschillende plekken op de huid kan ontstaan. Bij de content creator komt de aandoening voor op haar vulva, zoals vaker het geval is bij vrouwen. Widya legde niet alleen uit wat de aandoening inhoudt, maar ook over de invloed op haar seksleven en hoe haar vriend, producer Yung Felix, haar ondersteunt.
Widya liet haar volgers vragen opsturen via de vragenbox van Instagram. Hierbij vroeg een volger hoe het met haar lichen sclerosus gaat. De content creator legde eerst uit wat de aandoening was, voordat ze verder ging over de misdiagnose die ze hierover ontving. ''Ik heb het gevoel dat niet genoeg vrouwen weten wat dit is en vaak denken dat ze een schimmelinfectie hebben. Ik dacht dit ook, wat tot meer schrammen en een permanent beschadigde huid heeft gezorgd'', vertelt Widya. ''Van mijn veertiende tot mijn 22e wimpelde de dokter me altijd af met 'een schimmelinfectie'. Zodra ik een specialist ernaar liet kijken, werd meteen lichen sclerosus vastgesteld'.
Naast de invloed op haar lichaam, heeft de aandoening ook invloed gehad op de mentale staat van Widya Soraya. Zo legt ze uit dat ze niet meer van seks kon genieten en veel afspraken af moest zeggen, vanwege de constante jeuk. ''Ik kon niet langer van seks genieten, want het deed zoveel pijn. Omdat ik sex aan een pijnlijke ervaring linkte, sloot m'n vagina altijd zodra we seks wilden hebben.'' Widya vertelt dat ze veel moest huilen en zich ook schuldig voelde in haar relatie. Gelukkig zorgde Felix goed voor haar: ''Het heeft ons veel tijd en geduld gekost, maar Felix heeft me nooit het gevoel gegeven dat ik iets fout deed.'' Hoewel de littekens permanent zijn, heeft Widya Soraya bijna geen symptomen als ze caffeïne, cacao, gluten en suiker zoveel mogelijk vermijdt.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21