Will Smith en Jay-Z investeren in Landis Technologies, om eigenwoningbezit toegankelijker te maken

aug 02 2021, 13:13 LIFE
Will Smith en Jay-Z dragen hun steentje bij aan de maatschappij. Volgens Forbes behoren Will's Dreamers VC (risicokapitaal) en Arrive, de investeringstak van Jay's Roc Nation, tot de bedrijven die hebben deelgenomen aan een kapitaalverhoging voor Landis Technologies - een startup die huurders wil begeleiden op hun weg naar het bezitten van een huis.
Landis, opgericht door Cyril Berdugo en Tom Petit, helpt potentiële huiseigenaren die niet onmiddellijk in een kooppositie verkeren. De startup koopt een woning en verhuurt deze aan de klant. Ondertussen probeert de klant krediet op te bouwen, te sparen voor een aanbetaling en schulden te minimaliseren. Zodra de huurders in aanmerking komen voor een hypotheek, kunnen zij tot twee jaar nadat Landis het heeft gekocht, de woning tegen een vooraf bepaalde prijs kopen.
Er wordt al jaren gesproken over de schaarste op de huizenmarkt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de spanning tussen vraag en aanbod op de woningmarkt verder is toegenomen. Eigenwoningbezit is de afgelopen jaren sterk afgenomen. De gekte op de huizenmarkt heeft ervoor gezorgd dat in 2020, vijftig procent van de verkochte woningen in Nederland boven de vraagprijs werd verkocht. Ter vergelijking: In 2015 werd nog 87 procent van de woningen onder de vraagprijs verkocht, tegenover zeven procent die boven de vraagprijs van eigenaar wisselden.
Experts waarschuwen nu al voor een bubbel, aangezien de huizenprijzen sneller stijgen dan ons inkomen. Dat maakt huizen weer minder betaalbaar voor een steeds grotere groep op de huizenmarkt (starters). De coronapandemie maakt het er niet bepaald beter voor de starters. In het eerste kwartaal van dit jaar stegen de prijzen wereldwijd met 9,4 procent. Het is dan ook fijn om te zien dat op globaal niveau, projecten als Landis worden opgestart.

"Wat Landis uniek maakt, is ons vermogen om iedereen te coachen naar eigenwoningbezit. Met deze nieuwe financiering kunnen we meer Amerikanen helpen op hun weg naar eigenwoningbezit. Dit, door uit te breiden naar nieuwe staten, landelijk talent aan te nemen en een betere ervaring te bieden aan onze klanten en partners en geldschieters."

Cyril Berdugo, mede-oprichter Landis

Will Smith en Jay-Z waren dan ook niet de enigen die geïnteresseerd waren in dit bedrijf. De financieringsronde van $165 miljoen (€140 miljoen) werd geleid door Signia Venture Partners. De ronde omvatte naar verluidt investeringen van oprichters van Plaid, Cash App, Ethos, Instacart, Front, Flatiron Health en Tango. Landis is momenteel actief in 29 steden in elf staten. Het bedrijf is echter van plan haar aanwezigheid in 2022 uit te breiden naar twintig staten. Wereldwijd zijn er meer van dit soort plannen bekend. Ook in Nederland kijkt men naar creatieve oplossingen, zoals de starterslening in Rotterdam.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21