Will Smith en Jay-Z investeren in Landis Technologies, om eigenwoningbezit toegankelijker te maken

aug 02 2021, 13:13 LIFE
Will Smith en Jay-Z dragen hun steentje bij aan de maatschappij. Volgens Forbes behoren Will's Dreamers VC (risicokapitaal) en Arrive, de investeringstak van Jay's Roc Nation, tot de bedrijven die hebben deelgenomen aan een kapitaalverhoging voor Landis Technologies - een startup die huurders wil begeleiden op hun weg naar het bezitten van een huis.
Landis, opgericht door Cyril Berdugo en Tom Petit, helpt potentiële huiseigenaren die niet onmiddellijk in een kooppositie verkeren. De startup koopt een woning en verhuurt deze aan de klant. Ondertussen probeert de klant krediet op te bouwen, te sparen voor een aanbetaling en schulden te minimaliseren. Zodra de huurders in aanmerking komen voor een hypotheek, kunnen zij tot twee jaar nadat Landis het heeft gekocht, de woning tegen een vooraf bepaalde prijs kopen.
Er wordt al jaren gesproken over de schaarste op de huizenmarkt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de spanning tussen vraag en aanbod op de woningmarkt verder is toegenomen. Eigenwoningbezit is de afgelopen jaren sterk afgenomen. De gekte op de huizenmarkt heeft ervoor gezorgd dat in 2020, vijftig procent van de verkochte woningen in Nederland boven de vraagprijs werd verkocht. Ter vergelijking: In 2015 werd nog 87 procent van de woningen onder de vraagprijs verkocht, tegenover zeven procent die boven de vraagprijs van eigenaar wisselden.
Experts waarschuwen nu al voor een bubbel, aangezien de huizenprijzen sneller stijgen dan ons inkomen. Dat maakt huizen weer minder betaalbaar voor een steeds grotere groep op de huizenmarkt (starters). De coronapandemie maakt het er niet bepaald beter voor de starters. In het eerste kwartaal van dit jaar stegen de prijzen wereldwijd met 9,4 procent. Het is dan ook fijn om te zien dat op globaal niveau, projecten als Landis worden opgestart.

"Wat Landis uniek maakt, is ons vermogen om iedereen te coachen naar eigenwoningbezit. Met deze nieuwe financiering kunnen we meer Amerikanen helpen op hun weg naar eigenwoningbezit. Dit, door uit te breiden naar nieuwe staten, landelijk talent aan te nemen en een betere ervaring te bieden aan onze klanten en partners en geldschieters."

Cyril Berdugo, mede-oprichter Landis

Will Smith en Jay-Z waren dan ook niet de enigen die geïnteresseerd waren in dit bedrijf. De financieringsronde van $165 miljoen (€140 miljoen) werd geleid door Signia Venture Partners. De ronde omvatte naar verluidt investeringen van oprichters van Plaid, Cash App, Ethos, Instacart, Front, Flatiron Health en Tango. Landis is momenteel actief in 29 steden in elf staten. Het bedrijf is echter van plan haar aanwezigheid in 2022 uit te breiden naar twintig staten. Wereldwijd zijn er meer van dit soort plannen bekend. Ook in Nederland kijkt men naar creatieve oplossingen, zoals de starterslening in Rotterdam.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00