YouTube overweegt om de toegang van video’s met desinformatie te beperken

feb 18 2022, 15:21 LIFE
1238168478
Onlangs gaf Neal Mohan – chief product officer van YouTube – in een blog post aan dat het social media-bedrijf de verspreiding van desinformatie tegen wil gaan. Het platform gaf te kennen dat veel YouTube-video’s op het randje zijn van desinformatie. Hierdoor kunnen ze de video's niet verwijderen volgens de policy. Wel zegt YouTube dat ze deze video’s ondanks dat, zeker niet aanprijzen.
Om dit tegen te gaan willen ze de linkjes naar de desbetreffende video’s uitzetten. Dit is voor hen een manier om aan te geven dat ze niet achter deze content staan. De maatregel resulteert er ook toe dat deze video’s minder vaak bekeken worden. Verder wil YouTube de share-optie verwijderen zodat video’s die in het grijze gebied zitten, niet meer verspreid kunnen worden onder de kijkers.
Neal Mohan vertelde ook dat hun systemen constant getraind moeten worden om valse narratieven te detecteren binnen de site. Als er nieuwe desinformatie wordt verspreid waarvan het aantal video’s nog laag is, dan moeten de systemen harder werken om die informatie te herkennen. Er is dus veel werk aan de winkel voor YouTube.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10