Skip to main content

Meek Mill gaat voor de zoveelste keer viraal

14/10/2021
Beeld: Flickr / Philadelphia City Council

Meek Mill gaat voor de zoveelste keer weer viraal. Dit keer gaat het om de cover art van zijn album: Expensive Pain. Volgens fans zijn er ongepaste afbeeldingen van zwarte vrouwen als promotie gebruikt.

Meek Mill was waarschijnlijk met iets anders viraal gegaan. Hij is namelijk al enige tijd bezig met investeren, filantropie en nieuwe muziek. Dat hij weer voor de zoveelste keer ‘negatief’ viraal gaat, kan niet fijn voor Meek zijn. De afbeeldingen zijn gebruikt als extra promotie voor zijn vijfde studioalbum Expensive Pain. De foto’s waren te zien op meerdere openbare bussen in verschillende steden. 

De backlash begon toen een video met de foto’s viraal ging. Een man zette vraagtekens bij het gebruik van de afbeeldingen als albumillustraties voor Expensive Pain. De albumillustratie heeft afbeeldingen van drie naakte zwarte vrouwen in seksueel suggestieve poses, waaronder een die voorover buigt en haar vagina blootlegt. Het zou onder andere voor kinderen schadelijk kunnen zijn. 

Ironisch genoeg is het gemaakt door een in New York gevestigde kunstenaar genaamd Nina Chanel Abney, die toevallig zelf een zwarte vrouw is. Meek Mill heeft nog niet gereageerd op de situatie. Wel heeft de rapper een Instagram-post geplaatst met de illustratie en een shoutout naar de maker Nina Chanel Abney. 

Leave a Reply