Skip to main content

Memphis over tekenen bij Puma, zijn Bored Ape en een meeting met Jay Z

02/03/2022

Memphis Depay heeft een nieuwe kledingsponsor. De voetballer van Barcelona heeft Under Armour verlaten en tekent nu voor het Duitse merk Puma.

Memphis is meer dan een atleet, overal waar hij komt haalt hij de headlines. Hij bracht in 2020 zijn album Heavy Stepper uit, hij heeft een eigen stijl als het op fashion aankomt en zocht daarom een merk die hem ook op die manier zag.

In augustus 2021 werd hij gespot bij Nike, adidas en Under Armour. Uiteindelijk maakte hij toch de keus voor Puma en het lijkt erop dat hij één van de gezichten wordt van de Ultra football boot.

Memphis en Puma hebben ook ambities om naast het voetbalveld samen te werken, denk aan een eigen lifestyle-lijn.

Wij spraken de voetballer voor het grote nieuws, onder andere over het spenden van zijn eerste check op Louis Vuitton x Kanye West sneakers, wat hij gepland heeft met Puma en hoeveel hij van zijn Bored Ape NFT houdt.

Herinner jij je nog wanneer je into sneakers begon te raken?
Ik herinner me nog dat ik met mijn moeder door de stad liep. We liepen langs de Foot Locker, zij wilde niet naar binnen, maar ik wel. Dat was het moment dat ik in love raakte met sneakers. Later, op mijn zestiende, kreeg ik mijn eerste contract en begon ik meer sneakers te kopen. Maar de eerste keer forceerde ik m’n moeder om een sneaker te kopen voor me.

Heb je een grote sneakercollectie?
Ja, ik heb wel wat sneakers. Ik ben niet echt een verzamelaar, denk ik. Maar de collab van Louis Vuitton x Kanye West was bijvoorbeeld dope. Die kocht ik van mijn eerste contractgeld, en het was meteen op. Maar afgezien daarvan verhuis ik ook veel als voetballer, je woont in deze stad, dan in deze stad, dus bepaalde schoenen verdwijnen. Ik weet niet hoe. Maar ik heb een goede verzameling.

Heeft Puma je een veel sneakers gestuurd toen je voor het eerst tekende?
Ja, ze hebben me heel veel gestuurd. Wat ik leuk vind aan hen, ze hebben ook allemaal verschillende soorten samenwerkingen. Maar dan hebben ze natuurlijk ook de Puma Suede, die is echt dope. Maar ook de hardloopschoenen vind ik erg mooi, ze voelen aan alsof ze vliegen. Deze, helemaal wit, schoon. Je kunt ze eigenlijk met alles dragen, trainingspak, maar ik draag het graag met jeans.

En wat heeft je doen besluiten om naar Puma te gaan?
Ik heb het gevoel dat waar zij nu voor staan, waar ik nu ben, dat ik mezelf altijd meer dan alleen een atleet zag. En ik zag wat Puma deed, zoals het ondersteunen van de atleten op het veld en buiten het veld. En voor mij is dat super interessant, omdat ik het gevoel heb dat ze een merk zijn dat vrij is, zoals een open mindset. Echt kijken naar een speler zovan oke, waartoe kan hij in staat zijn? En voor mij is dat interessant, want ik doe ook veel dingen buiten het veld. Dus is het qua visie dit de juiste stap voor mij.

Ik zag een verhaal online toen je laatste contract voor je schoenen afliep, je een ander merk had gedragen en er erover werd gespeculeerd over waar je zou gaan tekenen. Was er een biedoorlog waarbij je bij een merk moest tekenen of heb je mensen daar online over zien praten?
Ja, mijn vrienden stuurden me verhalen waarin ze speculeren. Maar ik nam gewoon de tijd en probeerde naar mijn gevoel te luisteren. Mijn volgende stap was echt belangrijk voor mij. Toen ik eenmaal voor Barcelona tekende wist ik wat voor soort podium dat met zich meebrengt. En de passie die ik heb als voetballer, maar ook het hebben van mijn eigen kledinglijnmerk of het maken van muziek. Dus dat alles bij elkaar gaf me het gevoel dat ik me thuis voelde in de Puma-familie. En de onderhandelingen, die verliepen ook best vlot, ze waren bereid om mee te denken, out of the box, en daar had ik een positief gevoel bij.

En heb je kansen bij Puma die je met je vorige contract niet had?
Ik ben een type man, ik probeer altijd een inspiratie voor de jeugd te zijn. Dus als het het 360-pakket niet heeft, is het voor mij minder interessant. Dus ik heb het gevoel dat ik mezelf mocht zijn, maar wat als het merk dat op die manier bij jou aansluit, dan kun je veel groter bouwen, je kunt all-in gaan. Ik voel dat Puma mijn back heeft. Dat ze echt dingen willen creëren met mij.

Wil je je eigen sneaker of iets dergelijks, of een colorway van een schoen creëren? Is dat iets waar je het met hen over wil hebben?
Ja. Dat waren allemaal gesprekken van de onderhandeling, maar ze komen er zeker aan. Wat super inspirerend is. Ik ben blij als er samenwerkingen zijn in de kleding of de sneakers, uiteraard inspirerend voor kinderen om in toffe schoenen te zien spelen. Dus ik geef altijd mijn mening, en dan kunnen we natuurlijk van daaruit verder gaan, en zij geven hun mening. Ik heb het gevoel dat we behoorlijk wat hebben onderhandeld, maar ik ben erg blij dat we bepaalde dingen in het contract overeen zijn gekomen. Daarom denk ik dat de toekomst van Puma er heel rooskleurig uitziet bij mij, maar ook bij andere atleten die meer buiten het veld dingen doen.

Ga je Jay-Z ontmoeten en in zijn jet vliegen?
Hé, ik hoop het, man. ik weet het nog niet. Ik ben vaak in de Verenigde Staten en ik ben een grote Jay-Z-fan, dus we zullen zien.

Wat vind je het tofst aan de Ultra Boot?
Ik vind het echt te gek hoe licht het is, het gewicht van de schoen. Ik heb nog niet eerder in zo’n lichte schoen gespeeld, dus ik heb het gevoel dat ik daar profijt van zal hebben. Ook de grip op de schoen, voor mij, zelfs de kleine details, zoals de hiel, is zacht en soepel. Dat zijn voor mij natuurlijk meer de belangrijke dingen, want ik moet erin rennen en werken. En dan de colorways zijn echt hard.

Zou jij je Bored Ape op de voetbalschoenen zetten?
Shout out naar Bored Ape. Ik weet het niet. Ik heb een paarbasketballers gezien met de Bored Ape op hun schoen. Het is dope, misschien kom ik met iets nieuws.

Waarom heb je een Bored Ape gekocht?
Ik denk dat de NFT-space echt interessant is, we zijn iets aan het bouwen wat ook echt inspirerend is. Er zal binnenkort zeker nog veel meer over worden gesproken. Als ik een Bored Ape koop, zeg ik eigenlijk: “Oké, ik ga dit serieus nemen.” Het is duidelijk ook een flex, maar we bevinden ons ook nog in de beginfase van NFT’s.

Op welke plek van de ranking zet je het kopen van een Bored Ape in je grootste flexes ever?
Zeker top drie, want ik heb al een aantal aanbiedingen gekregen die meer zijn dan wat ik aan de Ape heb uitgegeven, maar behalve dat, het is ook iets nieuws, niet veel mensen houden er nog van. Digital assets, digital art etc. Money splashen op NFT’s is voor veel mensen nog een beetje raar. Maar ik neem het serieus en kom snel met mijn eigen NFT project.

Geschreven door: Matt Welty

Leave a Reply