Recap: De beste albums van afgelopen kwartaal

apr 01 2022, 16:13 MUZIEK
tekengebied 1 1
Het eerste kwartaal van het jaar is aan zijn eind gekomen. Voor de ondernemers onder ons is het weer tijd om de belastingen aan te geven, en voor ons is het tijd om de tofste albums van dit kwartaal te highlighten.
Wij hebben de beste platen van de afgelopen drie maanden voor jullie op een rijtje gezet.

sor - Bae Doven No. 1 Album

Sor bracht de vorige maand het eerste deel (van drie delen) van Bae Doven uit. Qua geluid liet hij naar eigen zeggen, hiphop clashen met klassieke muziek. Op het eerste deel dat tot nu toe beschikbaar is, staan samenwerkingen met Rotjoch, Ray Fuego, Sef en ook een internationale samenwerking met de Belgische Bhavi.

Mula B - PRIX D'AMI Album

Mula B dropte eind februari het langverwachte vervolg op Meesterplusser, PRIX D'AMI. Hij legt de titel uit als "de waarde van een vriend". In dezelfde week van de uiteindelijke release, dropte hij elke dag een nieuw nummer van zijn album. Het project telt negentien nummers en artiesten zoals Cor, Jonna Fraser, Dopebwoy, Sevn Alias, Emms, Ashafar, Qlas & Blacka en Trobi.

Trobi - Trobi On The Beat

Vorige week trad Trobi naar buiten met zijn debuutalbum. In een eerder interview met ons, vertelde hij dat het maken van deze plaat een tergend proces was. De pandemie brak uit en daardoor was het niet het goede moment om zijn project uit te brengen. Hij nam er tóch de tijd voor en dat resulteerde in een groot album met veel A-artiesten.

Adje & Reverse - Legacy

Adje en Reverse zijn van zichzelf al een geweldige combinatie. De heren kennen elkaar al jaren en maken net zo lang muziek met elkaar. Denk aan nummers zoals 'Hele Meneer', 'Ik Ga Hard' en 'Fok Wachten'. Bijna een decennium geleden brachten ze samen 'Vossig' uit. Nu kunnen we genieten van een nieuw album van deze veteranen.

SRNO & 3Robi - Flex Mood

SRNO en 3Robi hadden hun eerste samenwerking op het nummer 'Walou Crisis'. Daarna scoorden ze samen veel hits. Een logische vervolgstap is dan ook het maken van een gezamenlijk project. Bijna de hele plaat is gemaakt in Marbella en dat is goed te horen aan de warme sound.

Architrackz & Bryan Mg - Perfecte Timing

Ook dit is een vertrouwd duo: Architrackz en Bryan Mg hebben al talloze samenwerkingen op hun naam. Het publiek was eigenlijk allang toe aan een project van de artiesten in kwestie. 'Perfecte Timing' bevat 24 nummers en al een beschikbaar voor ons.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21