Deze grote artiesten hebben nog nooit een nr.1 hit gehad

sep 30 2021, 13:35 MUZIEK
ontwerp zonder titel 9
De cijfers vliegen om je oren als het gaat om records die verbroken worden. Vooral als het gaat over streamingcijfers zitten wij (de wereld) op een hoogtepunt. Tegenwoordig lijkt het behalen van een nummer één hit makkelijker dan ooit. Nadruk op lijkt, want hard werken is een eis. De beloning is niet eens gegarandeerd als je alles juist doet. Maar je moet wel alles juist doen, wil je überhaupt kans maken op een nummer één hit. Dat bewijst deze lijst met artiesten waarvan je nooit zou geloven dat ze nog steeds jagen op een nummer één hit.

Idaly 

Als er een hitje nodig is, dan weet je wie je moet bellen: Idaly. Een hook? Idaly. Een catchy verse? Idaly. Een sterke productie? Idaly. Het is dan ook jammer om te melden dat Idaly nog geen nummer één notering heeft gehad. Hij was er wel meerdere malen heel dichtbij. 'Louboutin' was voor Idaly de hoogste notering in de hitlijsten, het nummer eindigde op plek twee.

Skepta

Legend, broer van grime-legend JME, rapbattle koning, ik heb het natuurlijk over Skepta. De Nigeriaanse rapper heeft in zijn carrière helaas nog nooit een nummer één hit gehad. Het is hem niet gelukt met een single of album. In 2016 won hij de Mercury Prize voor zijn vierde album Konnichiwa. Het is een prijs voor het album van het jaar dat wordt uitgekozen uit een shortlist met albums van Britse, Ierse en Schotse artiesten. Gezien Skeppy inmiddels gestopt is met muziek maken, is het maar de vraag of hij die nr. 1 hit ooit nog zal halen.

Dr. Dre

Dr. Dre laat zijn fans al bijna twintig jaar wachten op zijn album Detox. De hiphopproducent heeft nooit tekst en uitleg gegeven voor de situatie, maar dat het een reden heeft is volkomen waarschijnlijk. Misschien ligt het aan de druk die erbij komt kijken. De status uit het verleden die geëvenaard moet worden óf overtroffen. Dr. Dre heeft namelijk nooit een nummer één plaatsing gehad met een album. Om dan na twintig jaar een album uit te brengen met de kans dat je het weer niet haalt? Natuurlijk creëert dat druk. Dr. Dre heeft wel twee nummer één hits gescoord met 'No Diggity', de hit van Blackstreet en 'Crack A Bottle', van Eminem en 50 Cent.

Aitch

Aitch had bijna een nummer één hit te pakken met Taste, het eindigde op nummer twee in de top 40. Dat was ook gelijk de grootste hit voor de rapper uit Engeland. Aitch was al een tijdje aan het rappen, maar in 2018 ging hij viraal met Straight Rhymez 1. Sindsdien zit Aitch’s carrière in de lift. Het hoeft niet lang te duren voordat de rapper wel een nummer één te pakken heeft.  

NLE Choppa

Ondanks zijn grote fanbase heeft NLE Choppa nog nooit een nummer één single gehad. Hij heeft wel op nummer één gestaan in de Billboard’s opkomende artiesten lijst. Sinds zijn opkomst in 2017 heeft de productieve YoungBoy 15 projecten op de Billboard-hitlijst geplaatst, waaronder vier EP's. Geen enkele andere artiest heeft in dezelfde tijd zoveel albums met nieuw materiaal uitgebracht. Zijn acht miljoen luisteraars op Spotify, hebben hem een plaats in de top 300 meest beluisterde artiesten ter wereld opgeleverd. Die nr. 1 hit laat echter nog wel op zich wachten.

Missy Elliot

Niet schrikken, maar zelfs Missy Elliot heeft nooit een nummer één hit behaald. Missy heeft namelijk meerdere top 10 singles gehad in haar carrière, maar nog nooit een single op nummer één. Hot Boyz, Get Ur Freak On, Lose Control en Work It waren allemaal megahits. Tijdens een recent interview met Doja Cat zei Missy: ''Ik heb genoeg nummer twee hits, maar geen nr.1 hits. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en let niet op de cijfers.''

Bob Marley

De reggae koning Bob Marley heeft ondanks zijn wereldwijde populariteit nooit een nummer één hit gehad. Het bizarre hieraan is dat het album Legend van Bob Marley met The Wailers al 672 weken (bijna 13 jaar) in de Billboard 200-albumlijst staat. In de tweede week van april ‘21 stond Legend nog in de top 200, op nummer 53. Dat Bob Marley nog nooit een nummer één hit heeft gehad blijft voor mij echter een raadsel.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00