Distribueer je eigen muziek met de software van VIRPP’s Next Gen platform 

mrt 15 2023, 18:11 MUZIEK
virpp take your music career to the next level
De wereld van de technologie is zich in rap tempo aan het ontwikkelen en de muziekindustrie ontwikkelt zich net zo hard mee. Steeds meer artiesten kiezen ervoor het heft in eigen handen te nemen (met succes) en ook artificial intelligence gaat een steeds grotere rol spelen voor artiesten. Met de unieke software van online platform VIRPP, worden AI en algoritmes ingezet om het makkelijker te maken voor opkomend talent om ontdekt te worden, connecties te leggen met labels en zelfs eigen muziek te distribueren.

VIRPP Next Gen 

De Next Gen software van VIRPP is ontstaan om muziek toegankelijker te maken voor zowel artiesten als luisteraars. Het algoritme biedt luisteraars en actoren uit de muziekindustrie de mogelijkheid om de muziek sneller te vinden en te beoordelen. Zo wordt er gefilterd op stemmingen, genres en productiekwaliteit. Wanneer een gebruiker muziek uploadt op VIRPP, wordt er ook automatisch gecontroleerd of er al copyrights op dit bestand zitten. Gezien het feit dat dit het ontzettend makkelijk maakte voor labels om nieuwe muziek te ontdekken en in contact te komen met nieuwe artiesten, werd de software meteen succesvol gebruikt door de grotere labels. Inmiddels is VIRPP uitgegroeid tot een community van wereldwijde artiesten, producers, platenmaatschappijen en zelfs fans.
VIRPP voegt voortdurend nieuwe features toe, zoals de distributiefunctie, waarmee artiesten onafhankelijk en op eigen voorwaarden hun muziek uit kunnen brengen. Dit is vooral interessant voor de nieuwe wave van independent artiesten, die nu de mogelijkheid hebben om volledig eigenaarschap te behouden over de rechten van hun muziek. Gezien de online community van labels en artiesten, wordt het zo ook makkelijker voor artiesten om met elkaar in contact te komen en samen te werken aan projecten. Tegelijkertijd verdwijnen artiesten zo niet in de oneindige stroom van muziek die geüpload wordt op reguliere streamingdiensten. Los van de mogelijkheid om muziek zelfstandig uit te brengen, hebben artiesten met het gebruik van VIRPP ook inzicht in al hun statistieken.
virpp global distribution service
Wat de distributie van VIRPP onderscheidt van anderen, is de automatische kwaliteitsbewaring die het platform uitvoert. Zo wordt er geselecteerd op muziek van de beste kwaliteit en kan er ondersteuning geboden worden, om muziek van mindere kwaliteit te kunnen verbeteren. Artiesten die de aandacht van de VIRPP community weten te behouden, worden beloond met kortingen en extra promotie vanuit het platform. Zo hebben artiesten niet alleen de mogelijkheid om muziek te distribueren via streamingplatformen en digitale winkels, maar worden artiesten ook uitgedaagd om continu naar de hoogst mogelijke kwaliteit te streven in hun werk. Al met al draagt dit eraan bij dat artiesten meer eigenaarschap bewaren over hun muziek en zo ook meer geld kunnen verdienen aan hun muziek.
Als je je nu aanmeldt als creator op VIRPP, maak je kans op een promotiebudget ter waarde van 2500 euro, waarbij je promotievideos, budget en cash krijgt om jouw muziek onder zoveel mogelijk luisteraars te brengen. Lees hier meer over de winactie en wees er snel bij, want de actie loopt tot eind maart! De winnaar van de raffle wordt in april bekendgemaakt.
Wil je meer weten over de oneindige mogelijkheden van VIRPP? Lees hier een succesverhaal van LAMAS, een dj die middels VIRPP ontdekt is door Nicky Romero en van zijn passie zijn baan heeft weten te maken.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07