Fans van NBA YoungBoy zijn op een missie om de opgesloten rapper vrij te krijgen

okt 08 2021, 17:00 MUZIEK
youngboy
Een petitie op Change.org dat vraagt om de vrijlating van de 21-jarige rapper is inmiddels meer dan 110.000+ ondertekend. In de petitie is een notitie met een kort overzicht verwerkt met de meest recente juridische problemen van NBA YoungBoy. De petitie is gericht aan Joe Biden en er zijn om precies te zijn 111.000 handtekeningen verzameld.
De juridische problemen komen voort uit een arrestatie die plaatsvond in september 2020. Waar NBA YoungBoy en 16 anderen werden beschuldigd van drugs- en wapengerelateerde aanklachten tijdens een video-opname.
Hoewel YoungBoy de volgende dag werd vrijgelaten, zat hij in maart van dit jaar weer in hechtenis na een achtervolging in Los Angeles. De politie beweerde dat de rapper voor de politie was gevlucht nadat hij een stopteken had gekregen. Hij kreeg het stopteken op basis van een openstaand arrestatiebevel dat verband hield met de aanklachten van september. Na een korte achtervolging werd NBA YoungBoy aangehouden en zit hij sindsdien achter de tralies. Het juridische team van YoungBoy voerde aan dat de rapper onterecht het doelwit was van de politie. De advocaten beschreven zijn arrestatie in maart als een "uiterst onnodig militaristisch vertoon van geweld en intimidatie".
De petitie van Change.org wijst erop dat de volgende zittingsdag van de rapper pas later deze maand zijn gepland, maar drong er bij Biden op aan hem vrij te laten voor zijn 22e verjaardag op 20 oktober.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21