Alles wat je moet weten over Ice Spice (Leeftijd, hobby's, vorige baantjes)

apr 18 2023, 15:40 MUZIEK
58790899 bsr agency 1
Ineens was ze daar met haar single ‘Munch’ en een co-sign van Drake: Ice Spice. Sindsdien is ze compleet viraal gegaan, heeft ze haar eerste nummer 1 hit binnen met de remix van ‘Boy’s A Liar’, van Pink Pantheress en wist ze Nicki Minaj te strikken voor de remix van haar track ‘Princess Diana’. Het gebeurt niet dagelijks dat een artiest de hiphopscene met zoveel energie bestormt, maar Ice Spice is inmiddels al niet meer weg te denken uit onze social media feeds, TikTok filmpjes en Spotify playlists. Wie is de 23-jarige rapper uit New York en hoe is ze zo viraal gegaan? Maak kennis met Ice Spice.

Wie is Ice Spice? 

Ice Spice werd geboren als Isis Naija Gaston, de oudste van vijf kinderen, uit een gezin in New York. Ze is van Nigeriaanse en Dominicaanse komaf, en maakte slechts twee jaar muziek voordat ze compleet viraal ging met ‘Munch’. Nadat ze op 7-jarige leeftijd naar rappers zoals Lil' Kim had geluisterd, ontwikkelde de jonge artiest interesse om een ​​rapcarrière te volgen. Ze ontwikkelde haar schrijfvaardigheden op de middelbare school, waar ze poëzie schreef en haar rapvaardigheden oefende, maar het was pas toen ze naar de universiteit ging dat ze stappen begon te zetten richting een professionele carrière.
In maart 2021 kreeg ze een doorbraak door viraal te gaan met de populaire "Buss It"-challenge op TikTok. Met haar nieuwe social media fame bracht ze haar eerste nummer uit, "Name of Love," op SoundCloud, wat populair werd op Instagram. In augustus 2022 bracht ze haar doorbraaksingle "Munch (Feelin' U)" uit, die breed werd geprezen. Het nummer kwam op de hitlijsten van Billboard's Hot R&B/Hip-Hop Songs en Bubbling Under Hot 100 terecht en kreeg steun van grote artiesten, waaronder Drake. Slechts een paar maanden later bracht Ice Spice haar debuut-EP uit met opvallende nummers zoals "In Ha Mood" en "Actin’ a Smoochie".
Hieronder wat feitjes die je wellicht niet wist over de nieuwe populaire rapper.
Haar Powerpuff Chain heeft haar 100k gekost
In begin januari 2023 werd Ice Spice betrapt op het dragen van nieuwe "ice". De ketting was een middelgrote, met diamanten bezette versie van de Powerpuff Girls en het prijskaartje van het nieuwe sieraad was niet goedkoop. Volgens bronnen betaalde Ice maar liefst $100.000 voor haar op maat gemaakte ketting.
Haar droom date bestaat uit thuisblijven
We weten dat Ice Spice niet houdt van een "munch", maar op wat voor soort persoon valt ze dan wel? Tijdens een gesprek tussen Ice en Erykah Badu en haar dochter Puma Curry voor Interview magazine, liet de rapper los hoe haar ideale date eruit ziet. "Ik ben een huismus'', zei ze. ''Ik houd er niet echt van om dingen in het openbaar te doen, vooral nu niet. Mijn droomdate is gewoon thuis relaxen met z'n tweetjes. Lekker roken, eten en films kijken. Op die manier leer je iemand beter kennen."
Haar oude tweets gaan opnieuw viraal
Veel rappers en beroemdheden zijn het slachtoffer geworden van hun oude tweets. Zodra oude, ongewenste tweets boven water komen, leidt dat tot allerlei gevolgen, van online backlash tot "canceling". Gelukkig voor Ice Spice maakten haar oude tweets haar in de ogen van haar fans nog leuker. In 2022 werd een reeks oude tweets uit 2020 ontdekt. Gelukkig bevatten de tweets geen racistische of problematische berichten. In plaats daarvan lieten ze zien dat Ice Spice een grappig en relatable persoon is. In sommige berichten sprak ze openhartig over relaties, terwijl ze in andere berichten steun betuigde aan zwarte vrouwen. Check hieronder enkele favorieten.
Ze was een volleybalster op de middelbare school
Voordat Ice Spice de nieuwste ster van de rapscene was, was ze een atleet. Kort nadat de inwoner van de Bronx doorbrak, begon een oude foto van Ice op de universiteit rond te circuleren op sociale media. Op de foto werd Ice Spice vastgelegd terwijl ze een hoofdband droeg en een blauw camouflage shirt met de woorden "Purchase Volleyball" erop. Nadat het nieuws over haar hobby's op de middelbare school aan het licht kwam, reageerde Ice Spice op Twitter met: "Aw, ik mis volleybal."
resize
Paaldansen is een van haar grootste hobby’s
Ice Spice beschrijft zichzelf in meerdere interviews als een ‘homebody’, maar dat betekent niet dat ze niet graag losgaat. In een interview met NME in januari onthulde de rapper haar favoriete hobby. "Ik heb een paal thuis, dus ik ben begonnen met paaldansen. Ik zet muziek op en dans urenlang op de paal. Het is zo leuk, maar ik heb nu wel overal blauwe plekken."
337799981 735692074924968 9067029862140025709 n
Haar vader inspireerde haar om haar natural hair te embracen
Het kenmerkende kenmerk van Ice Spice is haar rode, kleine afro. Vandaag de dag wordt ze geprezen om haar strakke krullen, maar dat was niet altijd het geval. Voordat ze beroemd werd, droeg ze veel pruiken en stijlde ze haar haar. "Toen ik op de middelbare school zat, stijlde ik mijn haar en probeerde ik iets te zijn wat ik niet ben," zei ze. Nu houdt ze van haar krullen, mede door de invloed van haar vader, die haar over haar onzekerheid hielp. "Het haar is zeker iconisch," gaf ze toe. "Het is geweldig om de nieuwe wave van afro's te zien. Het is vooral geweldig voor zwarte vrouwen, omdat afro's nu meer een normale, alledaagse look worden."
Ze heeft haar go-to producer ontmoet op de kunstacademie
Na de middelbare school ging Ice Spice naar SUNY Purchase, een hogeschool voor kunst in Westchester County, New York. De hogeschool is gespecialiseerd in creatieve vakgebieden en volgens Ice waren veel van haar vrienden "schilders, beeldhouwers en dansers". Ze ontmoette ook veel mensen die producer wilden worden, maar ze vond het moeilijk om hen ervan te overtuigen dat ze een serieuze artiest was. "Als ik om beats vroeg, stuurden ze het nooit", vertelde de rapper. De enige producer die haar potentie zag, was RIOTUSA. De twee ontmoetten elkaar op Purchase en begonnen meteen samen magie te creëren. RIOTUSA produceerde Ice's doorbraaksingle "Munch (Feelin' You)" en verschillende nummers op haar debuutproject "Like..?". Na hun succes samen vertelde Ice Spice aan Interview dat de producer die haar eerder had afgewezen, haar nu wel beats wil sturen, maar nu is het volgens haar ‘te laat!’
Ze beschrijft zichzelf als zeer religieus
De opvoeding van Ice Spice is misschien anders dan je zou verwachten. "Ik was erg populair," zei ze over haar tijd op een katholieke school. Ze merkte ook op dat toen ze naar de katholieke school begon te gaan, "dingen begonnen te veranderen." Ze voegde eraan toe: "Ik ging niet vaak naar de kerk. Daarnaast ben ik ook nooit gedoopt, maar ik ben nog steeds religieus in de zin dat ik echt elke dag, de hele dag door bid."
Ice Spice was vroeger een babysitter
Voordat Ice Spice beroemd werd, had ze verschillende baantjes. In haar interview met The Cut bevestigde Ice dat haar laatste baan voordat ze zich volledig op een rapcarrière stortte, als babysitter was. Ze paste op voor een "Joodse familie in Westchester, New York." Ze gaf niet veel details over haar rol, maar zei: "Shoutout naar hen. Ze waren cool."

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00