Spotify komt met broodnodige update

nov 19 2021, 18:07 MUZIEK
spotify
Betalende- en niet-betalende klanten kunnen voortaan alle teksten in nummers meelezen. Voorheen ontbrak een groot gedeelte van de tekst bij het afspelen van een nummer.
Tijdens het luisteren van muziek, mits beschikbaar, is het nu mogelijk om teksten prominenter in beeld te zetten. Dit zou je dan bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor karaoke thuis op de bank. De regels zouden automatisch mee scrollen met de muziek. Voorheen rolde Spotify dit soort handig tools half uit waardoor alleen iPhone-gebruikers er gebruik van kunnen maken. Dit keer niet.
De functie is niet alleen beschikbaar op Android-telefoons en iPhones: in de webversie kunnen mensen ook songteksten inschakelen. Verder zijn de teksten ook toegevoegd aan Spotify-apps op slimme apparaten en gameconsoles.
Spotify werkt voor het aanleveren van de songteksten samen met Musixmatch. Spotify werkte al eerder met Musixmatch, tot de samenwerking in 2016 stopte. Daarna bood Spotify jarenlang een Behind the lyrics-functie dankzij een deal met Genius. Die functie liet wel songteksten zien, maar onderbrak die steeds met informatie over liedjes. De ‘nieuwe’ (eerder completere) functie is wereldwijd beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21