We spraken Nederlandse producer Roselilah over haar samenwerking met Baby Keem en Kendrick Lamar

aug 24 2021, 15:11 MUZIEK
baby keem 1
Via een instagram post werd het nummer Family Ties van Baby Keem bekendgemaakt. De post, dat gelijk ook de cover voor het nummer is, was een oude familiefoto waar Keem en zijn neef Kendrick Lamar op staan.
Complex sprak Roselilah over de productie van het nummer Family Ties van Baby Keem. De productie is gedaan in samenwerking met de Nederlandse producer outtatowntobias. Samen waren ze verantwoordelijk voor de beat van het nummer van Family Ties.
Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

''Ergens in 2019 kreeg ik een DM van Keem om te samenwerken. Een paar packs gestuurd, maar daarna verwaterde het contact. Uiteindelijk stuurde Outtatowntobias vorig jaar een beat naar Keem. Begin dit jaar hoorden wij dat ze die wilden gebruiken.'' 

Je hebt natuurlijk al met meerdere internationale artiesten gewerkt, maar hoe voelt dit?

''Het voelt echt surrealistisch. Ik weet het al vier á vijf maanden, maar dat gevoel blijft toch echt het hetzelfde.''

In maart 2020 was er al een teaser te horen van het nummer Family Ties. Het nummer kwam voorbij toen Baby Keem’s samenwerking met Dave Free’s productiebedrijf werd aangekondigd. In januari verscheen Keem als onderdeel van een reeks korte films van Calvin Klein, die in samenwerking met pgLang is uitgebracht. 
Baby Keem werkte in april van dit jaar al samen met Travis Scott voor het nummer durag activity. En in maart werd No Sense uitgebracht. Voor aanstaande donderdag staat de release gepland voor het nummer Family Ties van Baby Keem, maar releasedatum voor The Melodic Blue, die deze zomer zou uitkomen, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21