Skip to main content

Nederlandse zangeressen sturen open brief tegen grensoverschrijdend gedrag

03/02/2022
Afbeelding via Unsplash

De laatste weken staan volop in het teken van grensoverschrijdend gedrag, naar aanleiding van de BOOS-aflevering van Tim Hofman. De discussie werd aangewakkert door het nieuws over grensoverschrijdend gedrag, met name bij The Voice. Een discussie alleen is echter niet genoeg en nu hebben bijna dertig zangeressen een open brief gestuurd, waarin ze een oproep doen naar meer actie.

Onder andere Claudia de Breij, Esmee Denters en Glennis Grace hebben de brief ondertekend. Hoewel het goed is dat de discussie op gang is gekomen, blijft het feit dat grensoverschrijdend gedrag een serieus probleem is in de entertainment industrie. Een discussie alleen gaat niks veranderen. Daarom doen de zangeressen een oproep naar een meldpunt die door de sector gesteund wordt, en vertrouwenspersonen bij labels en publishers.

Het initiatief komt van Aafke Romeijn, Linde Schöne en Laura Jansen. Volgens hun is het probleem van grensoverschrijdend gedrag al langer bekend en waren ze eerder verbaasd over de verbazing van de rest van het land. De brief is meeslepend en confronterend. Zinnen als “De Boos-documentaire was heftig, maar voor ons niet verrassend.”, sommen het hele verhaal goed op. We hopen dat de brief niet alleen serieus genomen wordt, maar ook voor verandering zal zorgen. Want nogmaals, een discussie alleen gaat niet zorgen voor verandering. Lees de volledige brief hier.

Leave a Reply