Skip to main content

Nieuw platform Brxs helpt jongeren investeren in vastgoed

25/11/2021
Beeld: Creative Commons

Tegenwoordig is het bijna onbetaalbaar om een huis te kopen voor de gemiddelde Nederlander. In het afgelopen kwartaal steeg de gemiddelde prijs van een koophuis naar 419.000 euro. Dat komt neer op een stijging van 19 procent, ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. Vaak worden de woningen opgekocht door investeerders of expats, maar daar komt nu verandering in, door opkomend platform Brxs. 

Brxs

Zo profiteert een steeds groter wordende groep investeerders van de huizenmarkt. Daar wil Filip Nuytemans verandering in brengen. Als oud-topman van Uber heeft hij jarenlang geholpen met de opbouw van de tech gigant. Nu heeft hij samen met Amrita Ramsaransing ervoor gekozen om jongeren te helpen met het vinden van een woning met Brxs. 

“Voor jongeren voelt de woningmarkt onbereikbaar. De forse prijsstijgingen en de noodzakelijke eigen inbreng maken het steeds moeilijker voor ze om een eigen huis of appartement te kopen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een droomhuis, of een gezonde financiële toekomst, een onmogelijke zaak wordt.” 

Amrita Ramsaransing, een van de oprichters van Brxs

In landen zoals Portugal, Spanje en VS was het kopen van een gedeelte van de woning allang mogelijk. Nu is dat ook het geval in Nederland. Brxs wil met een eigen platform de oververhitte woningmarkt toegankelijker maken in Nederland. Met een kleine investering vanaf 100 euro is het al mogelijk om een stukje woning te kopen. Via het online platform kunnen jonge vastgoedinvesteerders zoeken naar geschikte woningen en zelf een beleggingsportfolio opbouwen. Het rendement op dit soort projecten kan schommelen tussen de 8% en 30% (dit is op basis van projecten in het buitenland). Vooralsnog is het onbekend hoeveel rendement er op een aankoop via Brxs zit. 

Leave a Reply