Vijf Nederlandse podcasts die ons écht dingen leren

jan 06 2022, 13:01 ONTDEK
gettyimages 1355368763
Sinds een paar jaar is de podcastgame ontploft. Zoveel podcasts, de een leuk, de ander boeiend, maar in de meeste gevallen vrij saai of onnodig. Welke podcasts leren ons nou écht iets?
Binnen al dit podcast-geweld zoeken wij in deze pandemie de juiste podcasts die écht onze tijd waard zijn. Waarin we na het einde denken: 'Ja, man. Dit was mijn tijd echt waard.'
Misschien heb je geen zin in serieuze podcasts. Kan ook. Maar mocht je het dus wel willen hebben wij hier 5 tips voor je. Go!
1. Over Routines
In deze podcast gaat Arie Boomsma, hoogstwaarschijnlijk de gezondste guy van het land, in gesprek met artiesten, politici, deskundigen en andere BN'ers in gesprek over hun routines. Wat doen ze als ze opstaan? Welke routines houden ze aan vast? Waar vinden ze rust in? Sporten ze, en hoe doen ze dat in hun drukke levens? Super interessante gasten. Waaronder; Winne, Sticks, Daniëlle Cathari en Badr Hari.
2. Het Nieuwe Geld
Als je geïnteresseerd ben in hoe geld werkt en waar de problemen in het hedendaagse geld vandaan komen is dit écht een aanrader. Reinjan Prakke neemt je mee in zijn onderzoek. Zelf heeft hij ook totaal geen verstand van deze shit, maar dat maakt het juist interessant en begrijpbaar. Reinjan neemt je mee in de wereld van inflatie, gigantische schuldenlasten en bitcoins. Waar gaan we heet met het fenomeen geld?
3. Alle Geschiedenis Ooit
Geïnteresseerd in de recente geschiedenis van deze wereld? Check 'Alle Geschiedenis Ooit'. Arno Gnocchi, Nynke de Jong en Thom Aalmoes gaan op zoek naar de verhalen van verschillende belangrijke momenten in de geschiedenis van de wereld. Je gaat begrijpen hoe bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Het fijne aan deze podcast: ze zijn lekker kort. 30-35 max. En je ben gelijk een stuk wijzer.
4. De Universiteit van Nederland
Deze is ideaal als je moe wordt van die lange podcasts. Ze duren max 20 min en ze gaan over allerlei dingen. Vragen zoals: ''kunnen we leven op mars?'', ''valt het internet nog te redden?'' en ''hoe beïnvloeden social media onze politieke keuzes'' staan centraal. Echt je tijd waard, en het is niet eens veel tijd. Aanrader.
5. NRC Vandaag
Als je snel hét onderwerp van de dag wil luisteren raden wij je NRC Vandaag aan. Duurt ook niet lang, maar geeft je wel full context over wat er vandaag belangrijk is om te weten. Denk aan hoe het datacentrum van Facebook in Nederland móét komen, klimaataanpak van de nieuwe Nederlandse regering of wat 20 maanden corona aan schade heeft aangericht aan de economie. Elke podcast duurt rond de 20 minuten.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya banner

Who Shot Ya: Hey De B

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene.

CULTURE apr 21, 11:49
image00001

Artist to Watch: Hiltje

De Artist to Watch voor de maand April: Hiltje!

MUZIEK apr 20, 11:00
gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00