Vijf Nederlandse podcasts die ons écht dingen leren

jan 06 2022, 13:01 ONTDEK
gettyimages 1355368763
Sinds een paar jaar is de podcastgame ontploft. Zoveel podcasts, de een leuk, de ander boeiend, maar in de meeste gevallen vrij saai of onnodig. Welke podcasts leren ons nou écht iets?
Binnen al dit podcast-geweld zoeken wij in deze pandemie de juiste podcasts die écht onze tijd waard zijn. Waarin we na het einde denken: 'Ja, man. Dit was mijn tijd echt waard.'
Misschien heb je geen zin in serieuze podcasts. Kan ook. Maar mocht je het dus wel willen hebben wij hier 5 tips voor je. Go!
1. Over Routines
In deze podcast gaat Arie Boomsma, hoogstwaarschijnlijk de gezondste guy van het land, in gesprek met artiesten, politici, deskundigen en andere BN'ers in gesprek over hun routines. Wat doen ze als ze opstaan? Welke routines houden ze aan vast? Waar vinden ze rust in? Sporten ze, en hoe doen ze dat in hun drukke levens? Super interessante gasten. Waaronder; Winne, Sticks, Daniëlle Cathari en Badr Hari.
2. Het Nieuwe Geld
Als je geïnteresseerd ben in hoe geld werkt en waar de problemen in het hedendaagse geld vandaan komen is dit écht een aanrader. Reinjan Prakke neemt je mee in zijn onderzoek. Zelf heeft hij ook totaal geen verstand van deze shit, maar dat maakt het juist interessant en begrijpbaar. Reinjan neemt je mee in de wereld van inflatie, gigantische schuldenlasten en bitcoins. Waar gaan we heet met het fenomeen geld?
3. Alle Geschiedenis Ooit
Geïnteresseerd in de recente geschiedenis van deze wereld? Check 'Alle Geschiedenis Ooit'. Arno Gnocchi, Nynke de Jong en Thom Aalmoes gaan op zoek naar de verhalen van verschillende belangrijke momenten in de geschiedenis van de wereld. Je gaat begrijpen hoe bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Het fijne aan deze podcast: ze zijn lekker kort. 30-35 max. En je ben gelijk een stuk wijzer.
4. De Universiteit van Nederland
Deze is ideaal als je moe wordt van die lange podcasts. Ze duren max 20 min en ze gaan over allerlei dingen. Vragen zoals: ''kunnen we leven op mars?'', ''valt het internet nog te redden?'' en ''hoe beïnvloeden social media onze politieke keuzes'' staan centraal. Echt je tijd waard, en het is niet eens veel tijd. Aanrader.
5. NRC Vandaag
Als je snel hét onderwerp van de dag wil luisteren raden wij je NRC Vandaag aan. Duurt ook niet lang, maar geeft je wel full context over wat er vandaag belangrijk is om te weten. Denk aan hoe het datacentrum van Facebook in Nederland móét komen, klimaataanpak van de nieuwe Nederlandse regering of wat 20 maanden corona aan schade heeft aangericht aan de economie. Elke podcast duurt rond de 20 minuten.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00