Skip to main content

Ronnie Flex bracht de liefde naar Paradiso tijdens de ‘Altijd Samen’ clubtour

08/11/2021
ronnie flex
Beeld: Nikki van Toorn

Afgelopen vrijdag stond Ronnie Flex in een uitverkochte Paradiso in Amsterdam, voor zijn ‘Altijd Samen’ clubtour. Het was mijn eerste optreden sinds de pandemie en ik had geen beter event uit kunnen kiezen. De Paradiso was tot de nok gevuld met trouwe ADF fans, Ronnie had een setlist vol met oude en nieuwe hits en de surprise guests maakten het optreden helemaal af. Maar het mooiste van alles was verreweg hoeveel emotie Ronnie in de show verwerkte.

Ronnie Flex Paradiso

Ronnie is onlangs natuurlijk voor de tweede keer vader geworden, van zijn dochtertje Rémi. Op de dag van het concert was Rémi nog maar een paar dagen oud. Zijn geluk en trots over het vaderschap was te voelen, terwijl hij de nummers van zijn album ‘Altijd Samen‘, een ode aan zijn eerste dochter Nori, live liet horen. Naast het feit dat zijn emotie voelbaar was, vertelde de artiest de aanwezigen ook over zijn geluk: ”Het enige dat me nu nog gelukkig maakt is om die twee kleinen van me gelukkig te zien. Ik hoop dat ze altijd open blijven met papa en dat we alles kunnen bespreken met elkaar. Het is niet te beschrijven in woorden en ik ga het ook niet meer proberen want…” Ronnie Flex kon zijn zin niet afmaken omdat de tranen hem in de ogen sprongen. Een van zijn bandleden troostte hem met een dikke knuffel, waarna het feestje weer verder kon gaan.

Want hoewel het een emotioneel optreden was, was het ook zeker een groot feest. Dit begon al met ADF Samski die de show mocht openen en de show ook met Ronnie afsloot. De energie tijdens zijn optredens toonde nogmaals hoe populair Samski is bij het publiek en hoe klaar hij is om de staf over te nemen van zijn grote broer. Samski was echter niet de enige die er een feestje van maakte. Ronnie had vele collega’s uitgenodigd voor zijn Paradiso show, waaronder zangeressen Emma Heesters en Sarita Lorena. Als je het mij vraagt, waren de fans echter de grootste supersterren van de show. Hoewel het publiek relatief jong was, ontkwam je niet aan een veertiger hier en daar, soms met kids, maar vaak ook alleen, die de tracks van begin tot eind meezongen. De hele Paradiso kende elke track van Ronnie Flex van voor naar achter.

ronnie flex
Beeld: Nikki van Toorn

En hoe kan het ook anders met een setlist vol hits als het nieuwe ‘Goed Genoeg’, maar ook inmiddels klassieke bangers zoals ‘Nu Sta Je Hier’ en ‘Zusje’, met Mr. Polska. Ik heb Ronnie Flex zeker al tien keer live gezien en los van dat hij steeds beter lijkt te worden, geeft hij ook altijd props aan Mr. Polska en Boaz van de Beats. Dit is natuurlijk kenmerkend voor de altijd bescheiden Ronnie, die nooit vergeet waar hij vandaan komt. Wat ook kenmerkend is voor een Ronnie Flex show, is dat het nooit verveelt, hoe vaak je ook gaat.

Los van dat de artiest en zijn band indrukwekkend goed zijn in hun live performance, begrijpt Ronnie het belang van interactie met zijn publiek. Hij is niet bang om een traantje te laten, om het publiek ook een applausje te geven, om hier en daar een grapje te maken. Zo nam hij een slokje van zijn drank, waarna hij lachend zei: ‘alcohol is vies’. Hintend naar zijn legendarische AT5 interview, waarin hij uitlegt hoe hij zijn Hennessy drinkt. Met de clubtour bewees hij nogmaals dat hij meer is dan een rapper, meer dan een zanger, zelfs meer dan een artiest. Ronnie Flex is een geboren entertainer en een onmisbare pion in de Nederlandse muziekindustrie.

Tijdens de show gaf hij aan te hopen dat hij dit voor altijd kan blijven doen. Wij hopen het ook, Ronnie.

Leave a Reply