Skip to main content

Saweetie onder vuur vanwege optreden

14/12/2021
Beeld: Youtube / SNL

Artiesten zijn geen vreemden voor publieke kritiek. Sterker nog, artiesten krijgen kritiek wanneer ze hun kunst aan het publiek tonen. Het lijkt er echter op dat Saweetie de afgelopen weken veel meer kritiek krijgt dan normaal.

Saweetie doet echt haar best om haarzelf te ontwikkelen. Begin dit jaar nog had ze zich ingeschreven voor een schrijverskamp voor artiesten. Toch blijft Saweetie kritiek krijgen op haar recente optredens. Een paar weken geleden ging ze nog viraal vanwege haar optreden bij Saturday Night Live. Saweetie ging viraal, maar vanwege de kritiek. Ze kreeg dezelfde kritiek na haar optreden in Jingle Ball afgelopen weekend. Veel mensen bekritiseerden haar gebrek aan ademcontrole na slechts een paar minuten op het podium te hebben gestaan, haar huiveringwekkende twerking

Het lijkt alsof mensen het zat zijn dat Saweetie matige optredens geeft. Velen beschuldigen Saweetie van het gebruik maken van “pretty privilege”. Dit staat voor het gebruik maken van jouw uiterlijk voor kansen in het leven. Amerikanen staan in Nederland (gelukkig) algemeen bekend voor slechte optredens. Met een paar uitzonderingen hier en daar, mist vaak de energie die wel vaak bij Afrikaanse artiesten.

Leave a Reply