Skip to main content

Screenshots onthullen wat er echt is gebeurd tijdens schietincident met Alec Baldwin

03/11/2021
alec baldwin
Beeld: Getty Images

Het was groot nieuws toen Alec Baldwin per ongeluk een setmedewerker doodschoot tijdens de opnames van nieuwe film ‘Rust’. Er zouden losse flodders in het pistool zitten, maar dit bleken echte kogels te zijn. Naast de overleden Halyna Hutchins, raakte ook een andere setmedewerker gewond. Sinds het incident gaan er veel geruchten rond over de omstandigheden van het incident. Zo zouden er niet de juiste veiligheidsmaatregelen zijn genomen en zouden ook de werkomstandigheden onveilig en slecht zijn geweest. Volgens screenshots die Alec zelf naar buiten gebracht heeft, is hier echter niets van waar.

Volgens een van de setmedewerkers, Terese Magpale Davis, is het verhaal van onveilige en slechte werkomstandigheden echter volledige bullsh*t. Alec Baldwin plaatste een serie screenshots met de caption: ”lees dit”. In de screenshots legt Davis uit dat de wapensmid op de set wel jong was en weinig ervaring had, maar dat ze bekwaam en getraind genoeg was voor de filmset. Volgens haar gaat het meer om ‘wapenveiligheid’, waar niet genoeg mensen op de set kennis van hadden. Ze geeft ook toe dat er eerder op de set al per ongeluk geschoten werd en dat dit vaker voorkomt dan men zou denken. Volgens haar zijn de wapens direct daarna nagekeken en is er excuses aangeboden voor de schoten. Er was hierbij niemand gewond geraakt.

”We hadden verschillende veiligheidsmeetings. Soms meerdere op een dag.”

In de screenshots die Alec Baldwin heeft gedeeld, vervolgt Davis: ”Ik zal ervoor vechten om nooit meer een werkend wapen op de set te hebben. Ik zal er ook voor vechten dat onze volgende wapensmid meer ervaring heeft, omdat zij natuurlijk het leven van ons allen in haar handen heeft. Onze assistent regisseur heeft een overhaaste beslissing gemaakt omdat we achterliepen met filmen. Ben ik boos op hem? Ja. Maar hij gaf wel om onze veiligheid.”

Het is nog steeds onbekend hoe en waarom er een wapen met echte kogels op de set was. Bekijk alle screenshots die Alec Baldwin deelde hier.

Leave a Reply