Skip to main content

$hirak & Cristian D VS Bizzey & Deejay Abstract

13/07/2022januari 3rd, 2023

In de nieuwe aflevering van Red Bull Rap Champs zijn $hirak, Cristian D, Bizzey en Deejay Abstract te gast. In de vorige aflevering zag je hoe BKO en Jhorrmountain het als Team Rood ‘BBW’ het opnam tegen Armin en Yuki van Team Geel ‘The Real Rich2Gether’. Heb jij al gezien wie er aan het eind zijn trots opzij moest zetten voor de nederlaag? Deze keer vinden we aan rode kant de hitmakers Jack $hirak en Cristian D, met aan de gele overkant niemand minder dan Bizzey en Deejay Abstract. Natuurlijk zijn Défano Holwijn en 4SHOBANGERS er weer bij voor de sfeer, maar ook om te zorgen dat het spel goed verloopt. Wie gaat er deze Red Bull Rap Champs met de titel naar huis?

In de inmiddels achtste aflevering van Red Bull Rap Champs worden, zoals je gewend bent, weer vier rondes gespeeld. We trappen de aflevering af met een eerste ronde van ‘Big Facts’. In deze ronde vraagt Defano open vragen aan de heren, zoals ‘Hoe heette Jay Z zijn debuutalbum?’ De tweede ronde ‘Cap/No Cap’ test de ingebouwde leugendetector van de deelnemers. Met petjes kan er gestemd worden of een stelling waar of niet waar is. Ook deze aflevering sluiten we als vertrouwd af met De Veiling en Link Up. Voor welk team duim jij?

$hirak & Cristian D

Team Rood, oftewel Team ‘Baguette Fromage’ creëert hits aan de lopende band en heeft een prijzenkast waar je u tegen zegt. $hirak is het meesterbrein achter onder andere New Wave en met zijn beats is je nummer bijna gegarandeerd succes.

De 17-jarige Cristian D is een spraakmakende nieuwkomer, maar heeft met ‘Le Bled’ al heel het internet op zijn kop gezet. Onder het label van $hirak heeft hij zijn tweede track ‘Amsterdam’ uitgebracht, die meteen op nummer 1 in de hitlijsten stond. Een echt dreamteam dus. Hiphop maken doen ze met gemak, maar weten ze er ook net zoveel vanaf?

Bizzey & DJ Abstract

De tegenpartij, de gele “Fit Kechs” zijn behalve in de sportschool ook veel achter de draaitafel te vinden. Met niemand minder dan hitmachine, DJ en voormalige MC van Yellowclaw Bizzey wordt er gegarandeerd voor een goede sfeer gezorgd. Naast hem staat, volgens 4SHOBANGERS, één van de beste DJ’s van de wereld: Deejay Abstract. Waar hitte is, is Deejay Abstract. Zijn de heren fit genoeg om het andere team eruit te sprinten?

Red Bull Rap Champs is elke twee weken te zien op het YouTube-kanaal van Complex NL. Vergeet niet te abonneren zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwe afleveringen.