Skip to main content

Skepta debuteert als regisseur met eigen film genaamd: ‘Tribal Mark’

24/01/2024

Skepta is zo een persoon die alles doet waar hij zin in heeft. De Britse rapper, songwriter én DJ debuteerde in september vorig jaar nog met zijn kledingmerk ‘MAINS’ op London Fashion Week, maar daar blijft het niet bij.

Skepta

Want naast zijn eigen festival en een album dat eraan zit te komen voor 2024, komt op vrijdag 26 januari Skepta’s eerste film uit, waarbij hij zowel de regisseur als een van de acteurs is. In een interview met de BBC sprak hij over zijn vastberadenheid om een anti-held personage te ontwikkelen voor zwarte acteurs.

Skepta zegt dat hij dit wilde doen omdat hij de discussie over een mogelijke James Bond van kleur zat was. “Het zou geen zin hebben als veel witte acteurs zouden vragen om Black Panther te spelen, omdat hij zwart is,” zei hij.

Sinds het nieuws dat Daniel Craig zou stoppen met zijn rol als James Bond, werd er veel gespeculeerd over wie hem zou opvolgen. Idris Elba werd veelvuldig genoemd, maar ontving veel racistische berichten over een mogelijke rol.

Tribal Mark

‘Tribal Mark’ gaat over een Nigeriaanse immigrant genaamd Mark, die als kind naar Londen verhuist en zich aan moet passen aan een nieuwe cultuur en levensstijl. Hier worstelt hij als tiener mee en uiteindelijk belandt hij in de gevangenis wegens vuurwapenbezit.

Skepta haalde inspiratie uit het feit dat immigranten in de UK zich vaak gedistantieerd voelen van de samenleving. De artiest, met Nigeriaanse roots, voegde er wel aan toe dat de film geen biografie van zijn leven is. Verderop in de film komt Skepta zelf voor en stelt hij zichzelf voor met de woorden: “I’m Mark. Tribal Mark”, waarmee hij met een knipoog verwijst naar de iconische James Bond-uitspraak.

‘Tribal Mark’ komt komende vrijdag uit, samen met zijn nieuwste nummer ‘Gas Me Up (Diligent)’. De film zal alleen in de Britse bioscopen te zien zijn. Of de film ook op een streamingdienst terecht zal komen is nog niet bekend.

Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.