Skip to main content

Spotify komt met broodnodige update

19/11/2021
Beeld: Spotify

Betalende- en niet-betalende klanten kunnen voortaan alle teksten in nummers meelezen. Voorheen ontbrak een groot gedeelte van de tekst bij het afspelen van een nummer. 

Tijdens het luisteren van muziek, mits beschikbaar, is het nu mogelijk om teksten prominenter in beeld te zetten. Dit zou je dan bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor karaoke thuis op de bank. De regels zouden automatisch mee scrollen met de muziek. Voorheen rolde Spotify dit soort handig tools half uit waardoor alleen iPhone-gebruikers er gebruik van kunnen maken. Dit keer niet. 

De functie is niet alleen beschikbaar op Android-telefoons en iPhones: in de webversie kunnen mensen ook songteksten inschakelen. Verder zijn de teksten ook toegevoegd aan Spotify-apps op slimme apparaten en gameconsoles.

Spotify werkt voor het aanleveren van de songteksten samen met Musixmatch. Spotify werkte al eerder met Musixmatch, tot de samenwerking in 2016 stopte. Daarna bood Spotify jarenlang een Behind the lyrics-functie dankzij een deal met Genius. Die functie liet wel songteksten zien, maar onderbrak die steeds met informatie over liedjes. De ‘nieuwe’ (eerder completere) functie is wereldwijd beschikbaar

Leave a Reply