Skip to main content

The Weeknd breekt Billboard Global 200 record met ‘Dawn FM’

20/01/2022
Afbeelding via YouTube/TheWeeknd

Hoewel het album niet op nummer 1 van de Billboard top 200 debuteerde, is ‘Dawn FM’ van The Weeknd een onmiskenbare succes, vooral op internationale markten.

Volgens Billboard maakte het onlangs uitgebrachte project een sterke indruk over de hele wereld en stond het bovenaan de officiële hitlijsten van Groot-Britannië, Australië, Ierland, Zweden, Zwitserland en – natuurlijk – zijn thuisland Canada. ‘Dawn FM’ heeft The Weeknd ook geholpen om een nieuw Billboard-record te vestigen; met 24 nummers op de Global 200-hitlijst – de meeste inzendingen in een enkele week voor een mannelijke soloartiest.

De nummers die op de Global 200 zijn geplaatst, zijn onder meer ‘Sacrifice’ op nummer 2, evenals ‘Take My Breath’, ‘Gasolina’, ‘Out of Time’, ‘Is There Someone Else?’, ‘How Do I Make You Love Me?,” en de door Ariana Grande ondersteunde “Save Your Tears”-remix, die voor het eerst verscheen op zijn 2020-meesterwerk, ‘After Hours’. Dit album zou de voorloper zijn van ‘Dawn FM’, wat uiteindelijk een trilogie moet worden.

Billboard wijst er ook op dat er maar één andere artiest is die meer Global 200-benoemingen heeft gehad in één week: Taylor Swift, met 31 nummers. Kanye West volgt The Weeknd met 23, gevolgd door Drake met 22 en 21 voor respectievelijk de weken die eindigen op 18 september 2001 en 25 september 2001.

Eerder werd bekend gemaakt dat Gunna op nummer 1 binnen kwam, boven The Weeknd. Dit vonden veel fans al apart, maar ze waren vergeten dat die lijst alleen voor Amerika geld. Buiten de Verenigde Staten is The Weeknd namelijk een veel grotere artiest. Check hier nog wat theorieën over het vervolg van ‘Dawn FM’!

Leave a Reply