Skip to main content

Video: Nicki Minaj fans demonstreren naar aanleiding van haar opmerkingen over vaccinaties

17/09/2021
nicki minaj
Beeld: CBS 46

De Barbz gaan de strijd aan met Amerikaanse gezondheidsexperts. Woensdag verzamelde een groep demonstranten zich buiten het hoofdkantoor van de Centers for Disease Control and Prevention in Atlanta, om de recente tweets van Nicki Minaj over een COVID-19-vaccin te verdedigen, meldt CBS 46. De Queen-rapper kreeg maandag te maken met enorme backlash toen ze beweerde dat de vriend van haar neef in Trinidad verontrustende bijwerkingen had ervaren nadat hij een vaccin had gekregen in Trinidad.

Op de avond van het jaarlijkse Met Gala tweette Nicki dat de organisatoren van het evenement een vaccinmandaat hadden ingevoerd voor alle aanwezigen. Ze was sceptisch over de doeltreffendheid van de prik en zei dat ze haar eigen onderzoek zou doen voordat ze een injectie zou krijgen.

Nadat sommige fans Nicki erop wezen dat de vaccins de kans op ernstige symptomen en overlijden aanzienlijk verminderen, deelde Nicki Minaj een anekdote over de vriend van haar neef in Trinidad, die naar verluid impotent werd nadat hij een injectie had gekregen.

Gezondheidsfunctionarissen uit verschillende landen weerlegden de beweringen van Nicki en beweerden dat er geen bewijs is dat de beschikbare COVID-19-vaccins impotentie veroorzaken. Maar mede-sceptici – waaronder de demonstranten buiten de CDC op woensdag – prezen de rapper omdat ze zich uitsprak en bekritiseerden degenen die probeerden haar claims probeerden te weerleggen.

“Nicki Minaj heeft me de waarheid verteld! Fauci heeft tegen me gelogen!” schreeuwden demonstranten, verwijzend naar infectieziekte-expert Dr. Anthony Fauci. “Je weet dat Fauci liegt!” De demonstranten, die tijdens de demonstratie gezichtsbedekking en handschoenen droegen, riepen anderen op om ook de gerapporteerde werkzaamheid van de vaccins in twijfel te trekken. “Nicki Minaj, de queen of rap, sta op”, zei een demonstrant. “Nicki zei: ‘Ik twijfel aan het vaccin’ en we zouden allemaal dit vaccin in twijfel moeten trekken.”

Bekijk de video hieronder.

Leave a Reply