Skip to main content

Vrouwelijke internationale producers: wij hebben er vijf op een rij gezet

05/04/2022januari 3rd, 2023
Beeld: Instagram

Dat er niet veel vrouwelijke producers binnen de hiphop zijn wil niet zeggen dat vrouwen er niet goed in kunnen zijn. Er zijn aardig wat vrouwen die hard aan de weg timmeren als producer. Wij hebben vijf toonaangevende vrouwelijke producers voor jullie op een rijtje gezet.

Roselilah

De eerste producer is er een van Nederlandse bodem: Roselilah. In Nederland deed zij producties voor De Fellas, sor en Dopebwoy. Later ging zij internationaal werken met Baby Keem, Kendrick Lamar, 21 Savage en Lil Durk. Onlangs won zij een Grammy Award voor haar bijdrage op het nummer ‘family ties’.

Wondagurl

De Canadese producer met Nigeriaanse roots is al lang in de game. Op zestienjarige leeftijd produceerde ze het nummer ‘Crown’ van JAY-Z samen met Travis Scott en MIKE DEAN. Het nummer verscheen op het album Magna Carta… Holy Grail en vanaf dat moment begon het balletje rollen. Enkele bekende nummers die ze produceerde zijn ‘Antidote’ van Travis Scott en ‘Company’ van Drake.

Arca

De Venezolaanse zangeres annex producer vergaarde bekendheid met haar grote bijdrage aan Kanye’s ‘Yeezus’ album dat hij uitbracht in 2013. Zij heeft credits op de nummers ‘New Slaves’, ‘Blood On The Leaves’, ‘I’m In It’, ‘Hold My Liquor’ en ‘Send It Up’.

TOKiMONSTA

De producer uit Los Angeles met Zuid-Koreaanse roots is een producer en DJ. Ze onderging een hersenoperatie die slechte gevolgen had op haar gezondheid. Ze moest opnieuw leren lopen, praten en muziek maken. Het is voor haar al een mijlpaal dat dit haar gelukt is, Ze produceert voornamelijk haar eigen nummers maar daarnaast heeft ze ook samengewerkt met Anderson .Paak en Tinashe.

Lil CC

Lil CC is een Amerikaanse producer die tevens model is. Bij het grote publiek werd ze bekend om haar ‘Money In The Grave’ productie voor Drake. Verder heeft zij samengewerkt met artiesten zoals French Montana en Roddy Ricch.