Skip to main content

Vlins over het verhaal achter virale TikTok hit ‘Stemgeluid’

13/01/2023
vlins

Vlins is TikTok al een tijdje compleet aan het overnemen met zijn nieuwe track ‘Stemgeluid’, featuring Laura Yasmin. Na duizenden video’s op TikTok en tienduizenden pre-saves, is de track nu eindelijk te beluisteren op je favoriete streamingplatform. We spraken de artiest over ‘de beste song die hij tot nu toe geschreven heeft’.

Hoe is ‘Stemgeluid’ tot stand gekomen?

Naast artiest, ben ik ook schrijver. Ik schrijf vaak liedjes voor andere artiesten. Soms schrijf je wel eens iets en dan leg je het neer. Je hebt een idee over wie je bij de track vindt passen. Dat had ik ook bij deze tune, maar het bleef zo lang liggen. Ik hoorde ook van meerdere kanten al hoe goed de tune was. Toen ben ik Laura tegengekomen in de studio en heb ik haar het refreintje laten zingen. Vervolgens hebben we die tune helemaal uitgewerkt en is het geworden wat het nu is.

Hoe kennen jij en Laura elkaar?

We kennen elkaar via gemeenschappelijke vrienden. Ik vond altijd al dat ze super veel talent had. We zijn in totaal misschien vier of vijf keer samen in de studio geweest, maar elke keer dat we samen in de studio waren, hebben we zeker wel drie harde tunes gemaakt. We hebben nog heel veel liedjes liggen. Zowel samen als individueel.

Komt de track vanuit een persoonlijk verhaal?

De inspiratie voor de track komt zeker uit een persoonlijk verhaal. Het is best een universeel thema, waar velen zich in kunnen vinden. ‘Stemgeluid’ gaat over samen zijn, maar elkaar niet kunnen peilen, elkaar niet kunnen verstaan. Ondanks dat blijf je toch bij elkaar, waardoor leugens en ontucht eigenlijk een plek krijgen in je relatie.

Waarom duurde het zo lang met releasen?

Ik denk dat het zo lang duurde omdat ik TikTok nog niet begreep. Met deze track maakte ik m’n entree op TikTok en het ging eigenlijk meteen viraal. Ik wilde vervolgens heel zorgvuldig handelen, omdat ik deze kans niet aan me voorbij wilde laten gaan. Dus vandaar dat het wat langer duurde. Ook omdat ik aan het onderhandelen was met partijen die me wilde helpen met het releasen van de track, waar ik erg blij mee ben.

Wat betekent het succes van deze track voor de toekomst?

Ik ben niet echt bezig met het succes van de track. Ik maak en schrijf al heel lang muziek, dus ik ga gewoon verder naar m’n volgende song en we zien wel wat dat doet, man. Ik ervaar daar geen druk bij. Het enige wat ik wil is muziek maken en doen wat ik het allerleukste vind. Als ik bepaalde successen boek, betekent het voor mij juist dat ik verder moet gaan met waar ik mee bezig ben. Stick to the plan.

Stream ‘Stemgeluid’ van Vlins en hieronder.