Skip to main content

Waarom zijn er zo weinig PlayStation 5’s?

15/11/2021

Afgelopen weekend vierde Sony het een jarig bestaan van de PlayStation 5. Een jaar lang zou de PS5 al in de winkels moeten liggen – alleen ligt hij er gewoonweg niet. Wie een PS5 wilt kopen moet het vooralsnog doen met een veel te dure resell prijs alsof het een nieuwe sneaker is, of via pre-orderlijsten die veel te lang zijn. Hoewel veel mensen dachten dat het allemaal marketing was, is er toch een andere reden voor het grote tekort aan PS5’s.

De reden waarom het zo moeilijk is om aan een PS5 te komen, is omdat het productioneel gezien onmogelijk is om de vraag te evenaren. Door een wereldwijd tekort aan chips die gebruikt worden om o.a. de spelcomputer te maken, hebben meer bedrijven problemen met hun productie. Zelfs autobedrijven hebben last van het tekort aan chips en hebben honderden onafgemaakte auto’s staan op de parkeerplaats. Dit heeft deels te maken met de verhoogde vraag naar electronica in verband met corona, maar heeft ook te maken met het economische conflict tussen de VS en China. Eerder dit jaar was er ook een grote brand bij een chipfabriek uit Japan, die voor 30% van alle chips die gebruikt worden in auto’s zorgt.

Het probleem zal pas rond de helft van 2022 verholpen zijn, volgens bronnen. Dit betekent dus dat je voorlopig nog iets beter je best moet doen als je een PS5 wilt bemachtigen.

Leave a Reply