Skip to main content

Will Smith: ”Ik wilde m’n vader vermoorden”

04/11/2021
will smith harem

Will Smith zegt dat hij ooit overwoog zijn vader te vermoorden om zijn mishandelde moeder te wreken.

De 53-jarige entertainer gaf de moordneigingen toe in zijn aanstaande memoires, Will, waarin hij meer details gaf over zijn jeugdtrauma en gespannen relatie met zijn vader, de Amerikaanse luchtmachtveteraan Willard Carrol Smith Sr. In een fragment gepubliceerd door People, schilderde Will zijn vader af als een complexe man die “bij elke wedstrijd, elk spel en elke recital” was, maar ook als een “gewelddadige” alcoholist die zijn familie jarenlang terroriseerde.

“Toen ik negen jaar oud was, zag ik hoe mijn vader mijn moeder zo hard in de zijkant van het hoofd sloeg dat ze instortte”, schreef hij. “Ik zag haar bloed spugen. Dat moment in die slaapkamer, waarschijnlijk meer dan enig ander moment in mijn leven, heeft bepaald wie ik ben.” Will zei dat het moment hem zoveel pijn deed in de daaropvolgende jaren, omdat hij er spijt van had dat hij op dat moment niet tegen zijn vader opkwam en zijn moeder beschermde.

“Bij alles wat ik sindsdien heb gedaan – de prijzen en onderscheidingen, de schijnwerpers en aandacht, de personages en de lach – is er een subtiele reeks excuses aan mijn moeder voor mijn passiviteit die dag,” vervolgde hij. ‘Om haar op dit moment in de steek te laten. Omdat ik niet opkwam tegen mijn vader. Omdat ik een lafaard was. Wat je moet begrijpen, is dat ‘Will Smith’, de alien-vernietigende MC, de gigantische filmster, grotendeels een constructie is. Een zorgvuldig verfijnd personage – ontworpen om mezelf te beschermen. Om mezelf voor de wereld te verbergen. Om de lafaard te verbergen.”

In een apart fragment gedeeld door Entertainment Tonight, reflecteerde Will op de tijd dat hij het doden van zijn vader overwoog als een vorm van wraak voor het misbruik. Hij zei dat hij de gedachte had toen hij voor Will Sr. zorgde tijdens zijn strijd tegen kanker.

“Dat als ik groot genoeg was, als ik sterk genoeg was, als ik niet langer een lafaard was, ik hem zou doden”, gaf hij toe. ’ Boven aan de trap bleef ik staan. Ik zou hem naar beneden kunnen duwen en er gemakkelijk mee wegkomen. Ik ben Will Smith. Niemand zou ooit geloven dat ik mijn vader met opzet heb vermoord. Ik ben een van de beste acteurs ter wereld. Mijn 911-oproep zou Academy Award-niveau zijn. Toen de decennia van pijn, woede en wrok voorbijgingen, schudde ik mijn hoofd en reed ik Daddio naar de badkamer.”

Wills ouders gingen uit elkaar toen hij een tiener was en scheidden officieel in 2000. Will Sr. stierf 16 jaar later na een lange strijd tegen kanker.

De memoires van Will Smith worden uitgebracht op 9 november, een dag na de première van zijn YouTube Originals-serie The Best Shape of My Life.

Leave a Reply