Skip to main content

Ye gaat naar Rusland met Sunday Service, maar ook voor een meeting met Putin

12/01/2022
Beeld via Gettyimages

Je hebt opmerkelijke ideëen, maar je hebt ook Kanye ideëen. Misschien is dat de reden waarom zijn nieuwste idee niet eens het raarste is wat we het afgelopen jaar hebben gehoord. De titel verklapt het al maar ja, je leest het goed: Ye gaat zijn business naar Rusland moven.

Volgens zijn strategisch adviseur Ameer Sudan zal de trip gepland worden voor de zomer. Volgens Sudan zouden ze contact hebben met Russisch miljardair vastgoed ontwikkelaar Aras Agalarov en zijn zoon, Emin Agalarov. Aras Agalarov wordt door velen gezien als de Russische Donald Trump, vanwege zijn “self-branded buildings”, net als de Trump Towers. Er zouden deals op tafel liggen met Agalarov die Ye’s waarde kan verhogen tot meer dan 10 miljard.

Als dit nog niet genoeg was, is Ye ook van plan om zijn Sunday Service naar Rusland te brengen. Dit zou zijn eerste show van zijn 25-jarige carrière in Rusland worden. Een show in Rusland zou een van zijn primaire doelen zijn geweest toen hij in 2019 begon met Sunday Service en niemand minder dan Vladimir Putin zou op de gastenlijst staan. Het Christelijke geloof is een groot onderdeel van Putin’s regime en hij heeft zelfs een strijd tegen hiphop gevoerd wegens immorele teksten.

Hoewel het een opmerkelijke business move is, is het wel een verstandige en gewaagde. Sudan zegt dat Rusland “een tweede huis” moet worden voor Ye. De spanning tussen Amerika en Rusland zou hem niet uitmaken. “Kanye weet wat er gaande is, meer dan een normaal mens, en hij is bewust van veel. Het is niks tegen de Amerikaanse staat of om conflicten te veroorzaken, maar Ye is Ye – en hij kan niet gestuurd worden.”

Leave a Reply