Skip to main content

Ye kondigt ‘Donda 2’ aan: dit is alles wat je moet weten over ‘Donda 2’

28/01/2022
Afbeelding via Getty/Kena Betancur

Op 27 januari kondigde Ye – de rapper die voorheen bekend stond als Kanye West – aan dat zijn elfde studioalbum, ‘Donda 2’, op 22 februari uitkomt. Het zal een vervolg zijn op zijn 2021 release ‘Donda’, die als een eerbetoon vernoemd is naar zijn overleden moeder Donda West.

Zoals je je misschien herinnert, was de uitrol van ‘Donda’ behoorlijk uitgebreid. Gedurende twee maanden organiseerde Ye een reeks luisterevenementen in Atlanta en Chicago, met waaronder gastoptredens van artiesten als Fivio Foreign, Don Toliver, Marilyn Manson, DaBaby en meer. Volgens rapporten heeft Kanye meer dan 12 miljoen dollar verdiend aan de evenementen.

Het is nog niet duidelijk wat Ye gaat doen in de aanloop naar zijn volgende album, maar als we iets over Kanye weten, is het ongetwijfeld extravagant. Terwijl we wachten op de volgende update, midden in een zeer drukke nieuwscyclus voor Ye, is hier een overzicht van alles wat we tot nu toe over Donda 2 weten.

De releasedatum valt samen met een “Pluto Return”.

Afbeelding via Kanye West

Na veel speculatie kondigde Kanye aan dat ‘Donda 2’ op 22 februari 2022 uitkomt. Ye maakte de aankondiging op Instagram en deelde een foto van een replica van zijn ouderlijk huis in Chicago, die in de brand staat.

Volgens een bericht dat Kanye een paar uur later op zijn Instagram-verhaal deelde, valt de releasedatum samen met de allereerste “Pluto Return” in de Verenigde Staten. In astrologie vindt een Pluto-terugkeer plaats wanneer “een hemellichaam” alle 12 tekens passeert en terugkeert naar hetzelfde teken waarin het zich bevond toen het werd geboren of gecreëerd. Het gebeurt ongeveer elke 248 jaar, wat betekent dat de laatste Pluto-terugkeer in de Verenigde Staten plaatsvond toen het land in 1776 werd gesticht.

Zoals we allemaal weten, is Kanye niet de beste als het gaat om het vasthouden aan deadlines. Het is dus misschien beter om de datum van 22 februari op dit moment als een losse suggestie te beschouwen, in plaats van een vaste releasedatum. We zullen zien.

Future is de executive producer

Afbeelding via Gettyimages

Kanye kondigde ook aan dat Future een groot aandeel heeft in ‘Donda 2’. Hij heeft niet uitgelegd wat het precies inhoudt (of hoe Future het eindproduct zal beïnvloeden), maar fans speculeren al dat het betekent dat ‘Donda 2′ Kanye’s meest toxic tunes tot nu toe zal bevatten. We zouden tracks kunnen verwachten die gericht zijn op zijn ex Kim Kardashian en haar nieuwe vriend Pete Davidson. (Ter herinnering: uitvoerende producenten produceren niet alle nummers op een album. Het is hun taak om de algemene toon en richting van het project te bepalen.)

Hij werkt er al meer dan een maand aan

Nadat Kanye in augustus het eerste deel van ‘Donda’ uitbracht, ging het gerucht dat hij geen tijd verspilde om de studio weer in te gaan. Op 3 januari 2022 onthulde veteraan muziekdirecteur Steven Victor aan Complex dat Ye “is begonnen te werken” aan ‘Donda 2’. Zoals we in het verleden hebben gezien, zal hij waarschijnlijk aan het album blijven werken tot minuten voordat het uit is.

Hij heeft met iedereen samengewerkt, van The Game tot ASAP Rocky tot MoneyBagg Yo

Ye heeft de gave om de meest unieke en getalenteerde artiesten in het spel te verenigen, en het lijkt erop dat ‘Donda 2’ niet anders zal zijn. Eind december 2021 circuleerde er een video online waarin Kanye met Scarface op muziek jamt in de studio. In de eerste twee weken van januari 2022 werd hij in de studio gespot met The Game, Pusha-T en ASAP Rocky.

Op 12 januari deelde Memphis-rapper Moneybagg Yo een screenshot van een sms-gesprek tussen hem en Kanye. Hierin zei Kanye dat hij met Moneybagg wil zitten en vraagt ​​de rapper om op een beat te springen voor ‘Donda 2’. Een week later werd Ye gespot bij het verlaten van een studio in Los Angeles met Big Sean en French Montana – op dezelfde dag dat er een foto van Kanye en Blueface opdook.

Er komt misschien een ‘Donda 2’ film, met Julia Fox in de hoofdrol

julia fox

Het gerucht ging dat ‘Donda 2’ vergezeld zou kunnen gaan van een film. Begin januari werden Kanye en zijn nieuwe vriendin Julia Fox gespot tijdens een fotoshoot in een slecht verlichte straat in Los Angeles. Welnu, volgens bronnen die met de Daily Mail spraken, waren ze iets aan het filmen voor een ‘Donda 2’ film die tegelijk met het album zou kunnen worden uitgebracht. Natuurlijk is dit allemaal speculatie op dit moment, en noch Kanye noch Fox hebben een dergelijke film bevestigd. En zelfs als ze er momenteel aan werken, heeft Kanye een geschiedenis van het aankondigen van filmprojecten die uiteindelijk nooit het daglicht zien.

Het wordt al “een meesterwerk” genoemd

De originele ‘Donda’ kreeg redelijk positieve recensies, debuteerde in de eerste week op nummer 1 in de Billboard 200 en verdiende een nominatie voor Album van het Jaar bij de Grammy’s van 2022. En volgens mensen in de cirkel van Kanye ligt ‘Donda 2’ op schema voor meer kritische lof. In het interview met Complex zei Steven Victor dat Donda 2 een “meesterwerk” is, later onthullend dat het “eerder zal komen dan je denkt”. Helaas legde hij niet uit wat hij daarmee bedoelde of bood hij geen verdere details, maar de opmerking zorgde zeker voor een hype voor het album.

Leave a Reply