Skip to main content

9 van de beste Air Jordan exclusief voor dames

22/12/2021
WMNS Air Jordan 1 Retro High OG SE ‘Atmosphere’

Historisch gezien was de toegang tot exclusieve Air Jordans voor dames beperkt. De laatste jaren begint die trend echter te veranderen. Door medewerkers zoals Aleali May en Olivia Kim in te schakelen, is Jordan Brand begonnen met het creëren van felbegeerde kleurstellingen ontworpen door en gemaakt voor vrouwen.

Het oorsprongsverhaal van op vrouwen gerichte sneakers dateert uit 1998, toen de Air Jordan OG voor dames debuteerde. Het merk begon met het uitbreiden van het aanbod voor dames in 2001. Dit met een reeks retro’s: De ‘Citrus’, ‘Metallic Silver’ en ‘Pink Snakeskin’ Air Jordan 11 Lows.

Dit jaar is het de beurt aan WMNS Air Jordan 1 Retro High OG SE “Atmosphere”. Om de aanstaande drop te vieren, hebben we de beste exclusieve Air Jordans voor dames verzameld die nu beschikbaar zijn op GOAT.

WMNS Air Jordan 12 Retro Low ‘Real Pink’

WMNS Air Jordan 12 Retro Low ‘Real Pink

De Air Jordan 12, die in de loop van het NBA-seizoen 1996-97 verscheen als een mid-top model, werd herontwerpen en uitgebracht als een low-top model in 2004.

Door de jaren heen heeft Jordan Brand geëxperimenteerd met kleuren, waaronder de WMNS Air Jordan 12 Low “Real Pink”. Hoewel deze versie uit 2004 was gemaakt met een vrouwelijke consument in gedachten, kochten veel mannen de schoenen. Gecharmeerd van roze tinten die werden aanbevolen door Cam’ron en Kanye West en de hype daaromheen.

A Ma Maniére x WMNS Air Jordan 3 Retro SP ‘Raised By Women’

A Ma Maniére x WMNS Air Jordan 3 Retro SP Raised By Women

De moeder van Michael Jordan, Deloris, was misschien degene die de jonge superster overtuigde om in 1984 een ontmoeting met Nike te houden, maar het was de Air Jordan 3 van Tinker Hatfield die Jordan ervan overtuigde om voor de lange termijn te blijven.

Oorspronkelijk uitgebracht in 1988 en nieuw leven ingeblazen als een retro-schoen, is het de Air Jordan 3 gelukt om generaties lang mee te gaan. James Whitner’s A Ma Maniere x WMNS Air Jordan 3 Retro SP “Raised by Women” toont liefde voor moeders zoals Deloris Jordan, zowel in sentiment als in maatvoering. Tegenwoordig staat het als een van de meest bewonderde schoenreleases van 2021.

Olivia Kim x WMNS Air Jordan 4 Retro ‘No Cover’

Olivia Kim x WMNS Air Jordan 4 Retro 'No Cover'

De Air Jordan 4 “Black Cat” was zijn tijd ver vooruit toen hij in 2006 werd gelanceerd. In een tijdperk dat geobsedeerd was door streetwear en felle sneakers, hadden maar weinig merken de vooruitziende blik om de kracht te begrijpen van een onopvallende retro. De Air Jordan helemaal in het zwart gekleed blijft een geweldige schoen.

WMNS Air Jordan 5 Retro ‘Stealth’

WMNS Air Jordan 5 Retro 'Stealth'

In 1990 ontwierp Tinker Hatfield de Air Jordan 5 om te passen bij de woeste speelstijl van Michael Jordan. De schoen was geïnspireerd door de agressieve houding van Amerikaanse gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. In 2006 was het model allang een retro-favoriet geworden, met opvallende kleurstellingen voor een nieuw tijdperk van expressie.

WMNS Air Jordan 11 Retro Low ‘Pink Snakeskin’

WMNS Air Jordan 11 Retro Low 'Pink Snakeskin'

Het debuut van de Air Jordan 11 Low Retro in 2001 was een belangrijk moment voor Jordan Brand. Door officieel een ontwerp uit te brengen dat oorspronkelijk voor Michael was bedoeld, introduceerde de lijn iets dat geworteld was in prestaties en levensstijl in uiterlijk. Voor velen was de WMNS Air Jordan 11 Low Retro “Pink Snakeskin” de beste schoen ooit. De schoenen roepen nog steeds een gevoel van nostalgie op en trekt ook nog de aandacht.

WMNS Air Jordan 8 Retro ‘White Aqua’

WMNS Air Jordan 8 Retro 'White Aqua'

De WMNS Air Jordan 8 “Aqua” was een keerpunt in 2007. Het bracht niet alleen een exclusieve dameskleding op de markt die griezelig veel leek op een exclusieve Chris Paul-schoen. Het legde de basis voor “White Oreo” 4s en “Black Grape” 5s.

WMNS Air Jordan OG Retro ‘White’ 2020

WMNS Air Jordan OG Retro 'White' 2020

Jordan Brand heeft altijd ingespeeld op een tijd zonder Micheal Jordan in de NBA. In 1998, hetzelfde jaar dat Jordan zijn laatste wedstrijd speelde, werd de WMNS Air Jordan OG uitgebracht.

Geïnspireerd door de Air Jordan 13 uit die tijd, werd deze brutale basketbalschoen gedragen door basketballers die net als Mike wilden zijn. In 2020 keerde het model terug uit het verleden.

Aleali May x WMNS Air Jordan 14 Retro Low SP ‘Fortune’

Aleali May x WMNS Air Jordan 14 Retro Low SP 'Fortune'

Celebrity-stylist Aleali May heeft meer bereik dan de beste scherpschutters van de NBA. May is goed thuis in sportkleding, mode en sieraden en combineert al deze werelden op haar collaboratieve sneakers.

Dat is het geval bij de Aleali May x WMNS Air Jordan 14 Low Retro “Fortune” uit 2021. Geïnspireerd door een gouden armband die haar grootmoeder haar gaf, is de sportieve silhouet uit 1999 modern gemaakt door middel van zandkleurig suède op het bovenwerk en op de tussenzool.

WMNS Air Jordan 1 Retro High OG SE ‘Atmosphere’

WMNS Air Jordan 1 Retro High OG SE 'Atmosphere'

Toen de Air Jordan 1 in 1985 debuteerde kwamen de kleuren overeen met het Chicago Bulls-uniform. Dit terwijl de maten beperkt waren tot heren- en jongensmaten. Hoewel het model maanden later uitbreidde naar metallic tinten, duurde het tot de jaren 2010 voordat de echt gewilde stijlen van de Air Jordan 1 specifiek voor vrouwen werden aangepast.

Leave a Reply