Q&A met Reanny en Jiri11: Eerste gasten Levi’s Tailored Thursdays

apr 05 , 17:40 FASHION
banner site levis
Reanny en Jiri11 zijn allebei opvallende verschijningen in de Nederlandse muziekindustrie. Beide artiesten staan voor authenticiteit en braken door met een unieke en eigen sound. Op 28 maart werden ze door Levi’s allebei in het zonnetje gezet tijdens de allereerste Tailored Thursdays, een nieuw concept van Levi’s waarin talenten worden uitgelicht. In totaal zullen er drie avonden zijn waarin Levi’s showcases faciliteert van muzikaal talent. Bij Complex NL staan we voor het pushen van nieuwe artiesten en zijn we als partner aangesloten bij het evenement. We spraken zowel Reanny als Jiri11 rondom de bijzondere avond.
Het merk Levi’s staat voor innovatie en vooruitgang en is daarmee eigenlijk altijd in ontwikkeling. Hoe hebben jullie je unieke sound ontwikkeld?
Jiri11: Mijn geluid is een fusie van verschillende invloeden, o.a. "new jazz". Het idee om op dit soort ritmes te werken, heeft altijd in mijn hoofd gespeeld. Ik ben gewoon begonnen met experimenteren, en dit is het resultaat. Mijn hele carrière lang heb ik risico's genomen, vanaf de dagen van ANBU. Soms pakt dat heel goed uit, soms helemaal niet.
Reanny: Ik heb nauw samengewerkt met een vaste producer en we hebben uitgebreid geëxperimenteerd. Na veel tijd en dedication heb ik mijn eigen kenmerkende geluid ontdekt. Deze zoektocht duurde ongeveer een half jaar, maar eerder had ik al een vergelijkbare sound.
Wanneer begonnen jullie te dromen van een carrière als artiest?
Jiri11: Het besef dat ik serieus met muziek bezig wilde zijn, kwam toen ik een brief kreeg waarin stond dat ik naar het conservatorium mocht. Toen was ik 9 of 10 jaar oud.
Reanny: Eigenlijk was een carrière als artiest nooit echt een droom van mij geweest. Het leek min of meer toevallig op mijn pad te komen. Het begon allemaal toen ik samenwerkte met Ocho en we een nummer opnamen dat goed werd ontvangen. Later, tijdens een workshop van Connekt, besefte ik dat ik potentieel had. Dat was het moment waarop ik serieus begon na te denken over een carrière in de muziek. Wat ik vooral leuk vind aan dit pad, is dat het me voortdurend uit mijn comfortzone duwt.
Zoals we nu met Tailored Thursdays opnieuw zien zijn muziek en mode nauw met elkaar verweven. Wie of wat inspireert jullie het meest op het gebied van muziek en mode?
Reanny: Qua branding vind ik Saweetie erg goed, muzikaal kijk ik op naar de ‘oude’ Nicki Minaj. Vooral haar mixtapes, niet zozeer het commerciële werk. Op het gebied van mode ben ik dol op de hele jaren 90-stijl.
Jiri11: Ik haal mijn inspiratie niet echt uit andere artiesten of fashioniconen. Ik vind het juist leuk om mijn eigen weg te vinden en iets unieks te creëren. Ik probeer mijn eigen stijl te ontwikkelen zonder me te veel te laten beïnvloeden door anderen.
Hoe zouden jullie je eigen stijl omschrijven?
Reanny: Sexy, direct en rebels.
Jiri11: Ik probeer het beste te maken van wat ik in mijn kast heb liggen. Mijn stijl is vrij eclectisch, ik ben niet gebonden aan een bepaalde look. Wat ik vandaag draag, kan heel anders zijn dan wat ik een paar jaar geleden droeg.
Tijdens Tailored Thursday staan baggypasvormen centraal, deze zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Hiphopcultuur. Levi’s heeft dit jaar zijn relaxte pasvormen vernieuwd, zoals de Baggy Dad Family, de 568 Stay Loose en de 468 Loose Short. Als jullie één fit konden kiezen, welke zou je kiezen: Skinny, Slim, Loose, Taper, Bootcut of Straight Levi’s?
Reanny: Ik ga altijd voor de loose jeans.
Jiri11: Ik ook. Ik zweer bij de loose fit jeans. Op het podium draag ik het liefst iets wat comfortabel zit. Ik moet me vrij kunnen bewegen en kunnen rennen. Dus niets te strak of te ingewikkelds, maar wel iets wat er goed uitziet.
Reanny: Ik draag onstage altijd mijn zonnebril. En wat kleding betreft, moet het comfortabel zijn én vrouwelijk. Ik zou bijvoorbeeld een two-piece dragen, bestaande uit een rokje en een top van dezelfde stof. Of soms zelfs een joggingbroek, met mijn string erbovenuit.
Deze loose en baggy fits stonden ook centraal tijdens Tailored Thursday op 28 maart. De avond was daarnaast een viering van jullie muzikale reis. Wat is jullie uiteindelijke doel met deze muzikale reis?
Reanny: Ik heb interesse in internationale samenwerkingen, maar ik hecht er wel aan om mijn eigen unieke stijl trouw te blijven. Mijn gedachten gaan uit naar landen zoals Duitsland en Frankrijk. Nederland voelt voor mij wat beperkt aan, en ik denk dat we hier enigszins achterlopen op het gebied van stijl en muzikale ontwikkeling.
Jiri11: Mijn doel is om mijn eigen muziek te maken, los van wat op dat moment populair is. Ik wil gewoon mijn kunst delen met de wereld, dat is het...
Tijdens de eerste Tailored Thurday stonden zowel de muziek van Reanny en Jiri11 als baggy jeanfits centraal. Tijdens de tweede editie op 18 april zullen Kaya Imani en Gaida in de spotlights staan. Blijf Complex NL in de gaten houden als je aanwezig wil zijn bij een van de volgende Tailored Thursdays.
levis x complex nl tailored thursdays amsterdam 28032024 ph by ilsoovandijk 05732

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00