Skip to main content

Ali B onder vuur in Shownieuws: ”Jij hebt hiervoor gekozen”

01/11/2021
ali b
Beeld: Instagram/Alibspec

Ali B is de afgelopen week in opspraak gekomen, vanwege een video van zijn oom die viraal ging. In de video uit zijn oom kritiek op Ali’s documentaireserie op Videoland. In de documentaireserie spreken Ali en zijn moeder over zijn vader, iets wat de familie Bouali niet op prijs stelde. Ook in Shownieuws werd het voorval besproken, waar Albert Verlinde zijn duidelijke mening deelde over de docuserie.

In de video noemt de oom van Ali B hem een egoïst en zegt hij dat de familie Bouali hem liever dood dan levend ziet. Ook stelt de oom dat Ali totaal geen recht van spreken heeft, over zijn inmiddels overleden vader. Albert Verlinde geeft aan geschrokken te zijn van de video, maar vooral van de openhartigheid van Ali in zijn docuserie. “Het is heel heftig. Er zijn wel dingen naar buiten gekomen in de loop van de jaren dat het tussen zijn vader en moeder niet al te goed ging, maar in deze Videoland-serie loopt zijn moeder eigenlijk leeg over wat zijn vader gedaan heeft in het verleden. Dat is best heftig, ook omdat het een beetje gedramatiseerd is.”

Hij vervolgt: “Het is nu out in the open. Dit weet iedereen nu door die serie en de fragmenten die uitgezonden worden. Ik denk dat we allemaal wel meegemaakt hebben dat je in een interview altijd rekening probeert te houden met je familie en het gezin waar je uit komt. Jij hebt gekozen voor je bekendheid en de anderen niet, hè? Laat dat even helder wezen.”

Volgens Ali B heeft de documentairemaker alle vrijheid gekregen, waardoor zijn moeder ook vrij was in haar uitspraken over haar vader. Verlinde is het hier echter niet mee eens: ”Als je zoiets precairs gaat doen over een deel van de familie die niet voor zichzelf op kan komen en je gaat het ook nog super dramatiseren, dan vind ik wel dat je als Ali B had kunnen zeggen: ‘Hé hallo, wat echt privé is wil ik het eerst even zien.’”

Als reactie op alle ophef, heeft Ali B het onderstaande filmpje op social media geplaatst:

Leave a Reply