Daily Paper en Off-White openen skatepark in Ghana en betonen eer aan Virgil Abloh

dec 15 2021, 11:58 CULTURE
finished 2
Kledingmerken Daily Paper en Off-White hebben hun krachten gebundeld met Surf Ghana, om Ghana's allereerste skatepark ooit te onthullen. Tijdens de openingsceremonie zullen ze ook een eerbetoon brengen aan de overleden Virgil Abloh, die toezicht hield op het project voordat hij stierf. Een jaar nadat Surf Ghana de campagne lanceerde om Freedom Skatepark te helpen financieren, met de hulp van Off-White, Daily Paper en Wonders Around the World om het park te creëren, bereidt Ghana's eerste skatepark zich nu voor op de opening.

Daily Paper x Off-White Skatepark

Om de overleden Abloh te eren, zal de onthulling van Freedom Skatepark ook optredens van lokale artiesten en dj's bevatten. Tijdens de onthulling zullen er ook skatesessies zijn. Daily Paper heeft er een jaarlijkse traditie van gemaakt om terug te keren naar Accra, Ghana om de skatecultuur in het gebied te helpen koesteren en lokale en internationale creatievelingen, muzikanten en leden van de gemeenschap te ondersteunen.
Toen hij over het initiatief sprak, zei Jefferson Osei, mede-oprichter van Daily Paper, dat het hun missie was om van dit park een creatieve hub te maken voor de jeugd van Ghana en het continent in het algemeen.
finished 6
"Met dit initiatief hopen we de skatecultuur in Ghana naar een hoger niveau te tillen en de lokale bevolking een platform te geven om hun talenten te laten groeien, in een ruimte die hopelijk hun grootste oefenterrein tot nu toe zal worden", zei Jefferson in een statement.

“Het gaat om meer dan alleen skaten. Het park zal een creatieve hub zijn voor jonge Ghanezen om samen te komen, ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en hun toekomst op te bouwen door middel van recreatieve activiteiten. Ze hebben nu een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, hun vaardigheden vrijelijk kunnen ontwikkelen samen met gelijkgestemde mensen en hun ware potentieel kunnen bereiken. Vandaar de naam Freedom Skate Park.”

Jefferson Osei

Virgil Abloh was van Ghanese afkomst en bracht zijn roots regelmatig terug in de herfst/winter 2021-collectie van Louis Vuitton.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21