De top 10 best bekeken Netflix series aller tijden

okt 27 2021, 13:09 CULTURE
netflix
In januari 2022 is het 15 jaar geleden dat Netflix zijn streamingdienst lanceerde. Destijds was de wereld nog niet klaar voor wat streaming televisie te bieden had. Vandaag de dag halen streaming-series kijktijd waar tv-programma’s over dromen. Iedereen is wel bekend met het begrip Netflix & Chill of je nu een Netflix-account hebt of niet.
Het tv-programma dat vastzat om de grootste Netflix-show ooit te worden, heeft naar verluidt 142 miljoen huishoudens bereikt sinds de wereldwijde release op 17 september. Dit nieuws is niet verrassend, maar het feit dat deze Squid Game-wervelwind nog maar een maand aan de gang is, is verbazingwekkend, vooral gezien de concurrentie.
Hieronder een overzicht vanuit Complex van de 10 best bekeken Netflix-series:

1. Squid Game (Seizoen 1)

Squid Game best bekeken Netflix series
Seizoenen: 1
Uitgebracht: 17 september 2021
Aantal uren bekeken: 142 miljoen
Squid Game is al enige tijd gesprek van de dag. De lugubere kinderspelletjes, uitgebeeld in een Koreaanse setting, lijken iedereens aandacht te trekken en te houden. Dat blijkt ook uit de cijfers. Squid Game staat op nummer één in het lijstje. Dit met 73% meer kijktijd, dan de nummer twee in de lijst.

2. Bridgerton (Seizoen 1)

Bridgerton best bekeken Netflix series
Seizoenen: 1
Uitgebracht: 25 december 2020
Aantal uren bekeken: 82 miljoen
De verwachtingen waren hoog, maar dat bleek allemaal niet voor niets. Bridgerton was de kraker van 2020. Het verhaal is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn. Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society.

3. Lupin (Seizoen 1)

Lupin best bekeken Netflix series
Seizoenen: 2
Uitgebracht: 8 januari 2021
Aantal uren bekeken: 76 miljoen
Een van de eerste hits van 2021 was Deel 1 van Lupin, dat niet alleen een van de meest geprezen series van het jaar was, maar ook de eerste keer was dat een Franse serie de Top 10 op Netflix in de Verenigde Staten bereikte. Simpel gezegd, het was wereldwijd een hit.

4. The Witcher (Seizoen 1)

'<a href=The Witcher' best bekeken Netflix series" />
Seizoenen: 1
Uitgebracht: 20 december 2019
Aantal uren bekeken: 76 miljoen
De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogameserie. Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters. Het is één van de beste Netflix originals die er is.

5. Sex/Life ( Seizoen 1)

Sex/Life best bekeken Netflix series
Seizoenen: 1
Uitgebracht: 25 juni 2021
Aantal uren bekeken: 67 miljoen
Sex/Life is misschien op deze lijst terechtgekomen door simpelweg een unieke serie te zijn. We zien niet regelmatig door vrouwen geleide series waarin de hoofdrolspeler door een midlifecrisis gaat. Critici hadden er een hekel aan (het staat op 23 procent op Rotten Tomatoes), net als kijkers (die het slechts 34 procent gaven), maar Netflix zegt dat mensen ernaar keken. Sex/life heeft ook al zijn tweede seizoensverlenging ontvangen. Niet verkeerd voor een serie met zo’n lage score op Rotten Tomatoes.

6. Stranger Things 3

Stranger Things best bekeken Netflix series
Seizoenen: 3
Uitgebracht: 4 juli 2019
Aantal uren bekeken: 67 miljoen
Het verhaal begint nadat een jongetje is verdwenen. Direct daarna komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Het was inmiddels één van de populairste series van Netflix en waarschijnlijk heeft het meegeholpen aan het succes van de streamingdienst wereldwijd.

7. Money Heist (Deel 4)

Money Heist: deel 4 best bekeken Netflix series
Een mysterieuze man die zichzelf "de Professor" noemt, organiseert samen met acht specialisten (vernoemd naar steden) de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten.
Seizoenen: 5
Uitgebracht: 3 april 2020
Aantal uren bekeken: 65 miljoen

8. Tiger King ( Seizoen 1)

Tiger King best bekeken Netflix series
Seizoenen: 1
Uitgebracht: 20 maart 2020
Aantal uren bekeken: 64 miljoen
De serie Tiger King had de hele wereld voor een korte tijd in een head-lock. Een dierentuin eigenaar draait door in dit waargebeurde verhaal vol excentrieke personages over een huurmoord in de schimmige wereld van het fokken van grote katachtigen. Gelukkig hoeft er niet lang gewacht te worden op het vervolg. Netflix heeft aangekondigd dat Tiger King 2 op 17 november zou worden uitgebracht.

9. The Queen’s Gambit

The Queen's Gambit best bekeken Netflix series
Seizoenen: 1
Uitgebracht: 23 oktober 2020
Aantal uren bekeken: 62 miljoen
In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving. The Queen's Gambit, een miniserie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Walter Tevis uit 1983 had een aantal dingen te bieden: de meeste van hen hadden betrekking op schaken. Uiteindelijk won de serie meerdere prijzen, waaronder 11 Emmy's.

10. Sweet Tooth’ ( Seizoen 1)

Sweet Tooth best bekeken Netflix series
Seizoenen: 1
Uitgebracht: 4 juni 2021
Aantal uren bekeken: 60 miljoen
Het zal je misschien verbazen dat Sweet Tooth, dat is gebaseerd op de veelgeprezen graphic novel van Jeff Lemire met dezelfde naam, in de top 10 staat. Het verhaal gaat over een lief joch dat half mens en half hert is. Die samen met een norse beschermer zoekt naar een nieuw begin. Dit allemaal in een post-apocalyptische wereld. Sweet Tooth kreeg een verlenging van seizoen 2 in juli 2021.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34