Mario Cash helpt jongeren in de buurt!

nov 13 2021, 11:07 CULTURE
mario
Mario Cash is uitgenodigd als ervaringsdeskundige voor het NPO-programma Drop It. In het programma komen onderwerpen aan bod die worden uitgelicht door ervaringsdeskundigen. In aflevering drie gaat het over wapenbezit in Nederland. Ook vertelt Mario Cash in het programma hoe hij op zijn eigen manier zijn buurt probeert te helpen.
Het is fijn om te zien dat rappers/artiesten steeds meer de optie krijgen om over onderwerpen te praten die los staan van het werk dat ze doen. Door het optreden van de ervaringsdeskundigen valt het niet op dat de host van het programma Drop It totaal geen affiniteit heeft met het onderwerp.

‘Ben je goed in wiethokken maken? Dan ben je de beste timmerman.’

Mario Cash tijdens een workshop voor jongeren

Los van het talkshow-gedeelte neemt Mario Cash de mensen mee ‘behind the scenes’. Met Artbeat Studio’s heeft Mario een podium gecreëerd voor jong talent en als het talent niet komt naar de studio? Dan gaat Mario Cash naar het talent op straat. Als een soort buurtvader vraagt Mario aan de jongeren of ze hun best doen op school. De vraag wordt meestal beantwoord met een lach en een box. Hopelijk ziet het stadsdeel van Amsterdam Zuid-Oost wat het profijt is van dit soort initiatieven en wordt dit uitgebouwd naar een officiële samenwerking. Zie hieronder de beelden:

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21