Volgens onderzoek zijn dit de engste horrorfilms ooit

okt 25 2021, 12:05 CULTURE
enrique guzman egas apgwrq2vbzg unsplash
Het is Halloween maand en je weet wat dat betekent: horrorfilms. Bloederig, over geesten, demonen, noem het maar op. Het kan ons niet eng genoeg. Als jij ook zo'n liefhebber van het genre bent, is deze lijst gemaakt voor jou. Broad Brand Choices heeft in 2020 het Science of Scare project opgericht. Een wetenschappelijk onderzoek, waarbij -gebaseerd op de hartkloppingen van het publiek- gemeten wordt wat engste horrorfilms ooit zijn. Een groep van 250 respondenten mag de veertig engste horrorfilms ooit bekijken, die zijn geselecteerd op lijstjes van experts en online publiek (bedankt Reddit). Als je deze films kan kijken zonder van je stoel te springen, is de horror kroon voor jou. Het is immers wetenschappelijk bewezen.

Host (2020)

HOST vertelt het verhaal van zes vrienden die een medium inhuren om een seance via Zoom te houden tijdens de lockdown. De groep krijgt echter veel meer dan waar ze voor onderhandelen, omdat er al snel dingen mis gaan. Wanneer een boze geest hun huizen begint binnen te vallen, beginnen ze te beseffen dat ze de nacht misschien niet zullen overleven.

Sinister (2012)

Na een verhuizing vindt een true-crime schrijver videobeelden, die hem helpen realiseren hoe en waarom een gezin werd vermoord in zijn nieuwe huis. Des te dieper hij op onderzoek gaat naar het verhaal achter zijn woning, des te meer hij een bovennatuurlijke entiteit uitnodigt in zijn woning. Editor's note: Sinister is een persoonlijke favoriet en een absolute must-see voor alle fans van horrorfilms. Vergeet niet deel twee ook te checken!

Insidious (2010)

Insidious volgt een echtpaar wiens zoon op onverklaarbare wijze in een coma terechtkomt. Tijdens hun onderzoek, komen ze erachter dat hun zoon zich bevind in een andere dimensie, waar hij kwetsbaar is voor kwaadaardige entiteiten. De film wordt vervolgd in Insidious Chapter 2. De prequels Chapter 3 en The Last Key vertellen het verhaal voorafgaand aan Insidious.

The Conjuring (2013)

The Conjuring kon sowieso niet ontbreken in de engste horrorfilms ooit, al is het alleen omdat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De film vertelt het gruwelijke verhaal van hoe de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren werden opgeroepen om een gezin te helpen dat werd geterroriseerd door een duistere aanwezigheid in een afgelegen boerderij. Dit werd uiteindelijk de meest angstaanjagende zaak die Ed en Lorraine ooit op hun bordje kregen.

Hereditary (2018)

Wanneer de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, beginnen haar dochter en kleinkinderen cryptische en angstaanjagende geheimen over hun familie achtergrond te ontrafelen, in een poging het sinistere lot dat ze hebben geërfd te ontlopen. De familie wordt geteisterd door een mysterieuze aanwezigheid, die niet weggaat na de dood van de geheimzinnige grootmoeder.

Terrified (2017)

Wanneer er zich vreemde gebeurtenissen voordoen in een wijk in Buenos Aires, besluiten een in het paranormale gespecialiseerde arts, haar collega en een ex-politieagent verder onderzoek te doen. De Argentijnse film kwam oorspronkelijk uit als 'Aterrados'.

It Follows (2015)

Na een vreemde seksuele ontmoeting wordt een tiener achtervolgd door nachtmerrieachtige visioenen en het gevoel dat er iets achter haar aan zit.

A Quiet Place II (2021)

Als je deel 1 van 'A Quiet Place' niet gezien hebt, adviseer ik je om die eerst te kijken en ook niet verder te lezen. Deel 2 gaat namelijk precies verder waar deel 1 gestopt is. Na de dodelijke gebeurtenissen thuis, wordt de familie Abbott nu geconfronteerd met de verschrikkingen van de buitenwereld, terwijl ze hun strijd om te overleven in stilte voortzetten. Gedwongen om het onbekende in te gaan, realiseren ze zich al snel dat de wezens die op geluid jagen niet de enige bedreigingen zijn die op de loer liggen achter het zandpad.

Paranormal Activity (2007)

'Paranormal Activity' is een echte OG als het op horrorfilms aankomt. Nadat een jong stel uit de middenklasse verhuist naar wat lijkt op een typisch startershuis, raken ze steeds meer gestoord door een aanwezigheid waarvan ze niet weten of die demonisch is. De aanwezigheid is in ieder geval actief in het holst van de nacht. Vooral als ze slapen. Of proberen te slapen.

The Babadook (2014)

Een alleenstaande moeder, geplaagd door de gewelddadige dood van haar man, worstelt met de angst van haar zoon voor een monster dat op de loer ligt in het huis, maar ontdekt al snel een sinistere aanwezigheid overal om haar heen.
Dit was de top 10, maar je kunt de volledige lijst bekijken op Broad Band Choices!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21