YouTube blokkeert alle inhoud over anti-vaccins

okt 01 2021, 18:41 CULTURE
Afgelopen woensdag kondigde YouTube aan dat het "medische informatiebeleid" wordt uitgebreid met inhoud dat zich verzet tegen alle vaccinaties. In simpele taal: Alle video’s worden verwijderd waarin wordt beweerd dat vaccinaties niet efficiënt zijn.
De beleidswijziging geldt ook voor video’s waarin men beweerd dat vaccinaties schadelijke ingrediënten en/of volgapparatuur bevat. YouTube heeft gezworen alle inhoud te verwijderen die beweert dat goedgekeurde vaccins kanker, impotentie, autisme en meer veroorzaken. Dit algemene verbod komt nadat YouTube een medisch informatiebeleid heeft opgesteld als reactie op mensen die tegen Covid-19-vaccins zijn.
Volgens YouTube zou het beleid van toepassing zijn op inhoud die "in strijd is met de richtlijnen van de lokale gezondheidsautoriteiten of de WHO over de veiligheid, werkzaamheid en ingrediënten van vaccins", inclusief soortgelijke video's over vaccins tegen mazelen en hepatitis B.
Maar zelfs als YouTube een hardere houding aanneemt tegen verkeerde informatie, krijgt het overal ter wereld te maken met terugslag. Duitstalige kanalen van de Russische omroep RT werden dinsdag verwijderd van YouTube. Volgens YouTube hadden de kanalen het beleid over Covid-19 geschonden.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00