Skip to main content

Daily Paper dropt tweede collectie met FREE THE YOUTH

25/01/2022
daily paper free the youth
Beeld: Afeez A

Aanstaande donderdag dropt Daily Paper hun tweede collectie met FREE THE YOUTH, een collectief uit Ghana. FREE THE YOUTH is een collectief van jonge creatievelingen, die de missie delen Ghanese jongeren in staat te stellen verbinding te maken met kunstscènes over de hele wereld met de Ghanees geïnspireerde streetwear en -cultuur.

Daily Paper werkte eerder al samen met het collectief in 2020. De tweede collectie is naar eigen zeggen een ode aan de generatie van kinderen die nog regelmatig buiten speelden, met niets anders dan zelfgemaakte speeltjes en een hoop creatieve verbeelding.

daily paper free the youth

Deze ode is ook te zien in de campagne van Daily Paper x FREE THE YOUTH. Op de foto’s zien we kinderen en jongeren in de designs, op de straten van Accra, Ghana. “Deze samenwerking met de familie Daily Paper was een bijzondere”, vertellen de oprichters van FREE THE YOUTH. Het deed ons allemaal denken aan toen we jong waren in de buurt, waar we samen kwamen. Dit waren wij, die dingen met de hand maakten van alles wat we maar konden vinden – blikjes, restjes, ga zo door. We veranderden deze voorwerpen in speelgoed, voornamelijk auto’s. Het begon allemaal vanuit een idee en door creativiteit, jeugd en plezier hebben we er iets van kunnen maken. Deze creativiteit, deze hoop – dit is wat we met deze collectie naar de mensen willen brengen.”

De samenwerking komt tot vorm in zes limited edition-stukken in klassieke groene, blauwe, zwarte en witte kleuren, met een speelse vibe. De collectie is versierd met op maat gemaakte graphics. Bekijk hieronder enkele stukken uit de collectie.

daily paper free the youth

De collectie is vanaf 27 januari wereldwijd verkrijgbaar via de webshop van Daily Paper.

Leave a Reply