Skip to main content

De Poly-Network hacker van € 511 miljoen stort een deel terug

11/08/2021
Beeld: Flickr / newtonapple

De Poly-Network-hack van € 511 miljoen zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste defi-aanvallen sinds het begin van deze crypto technologie. In feite is de hack één van de grootste hacks in crypto. Dit aangezien het de Coincheck-hack in 2018 overtrof, die een verlies van € 450 miljoen leed. Wel een pluspunt: De hacker heeft een gedeelte van het geld teruggestort. 

Poly-Network is een bedrijf dat verschillende blockchains aan elkaar verbindt, zodat die samen kunnen werken. Dinsdag publiceerde het bedrijf een brief op Twitter waarin een hack werd gemeld. De klopjacht op de hacker is inmiddels begonnen.

Een beveiligingsbedrijf genaamd Slowmist heeft namelijk bevindingen over de vermeende hacker gepubliceerd. Volgens Slowmist kon de hacker gebruikmaken van een relatief onbekende crypto-uitwisseling in Azië. Slowmist zei dat de identificatie, e-mailadres en IP-adres van de hacker zichtbaar was.

In de brief richtte Poly-Network zich rechtstreeks tot de hacker: “We willen met je communiceren en dringen aan om de gehackte middelen terug te geven.” Er volgde een antwoord vanuit de hacker. De hacker zou berichten hebben geschreven aan het Poly Netwerkteam en benadrukte dat de hack erger had kunnen aflopen.

Volgens het officiële Poly-Network Twitter-account, heeft de hacker woensdagochtend een paar miljoen teruggegeven. “Tot nu toe hebben we een totale waarde van $ 4.772.297.675 aan activa ontvangen die door de hacker zijn geretourneerd” vertelde Poly-Network. Het bedrijf maakte ook het bedrag en het soort geld bekend dat de hacker heeft teruggegeven. Het is onbekend of de hacker van plan is om het volledige bedrag terug te storten.

Leave a Reply