Skip to main content

Deze collectie horrorfilms van Zwarte makers is een must-see

16/10/2021
horrorfilms

Horror streamingplatform Shudder heeft de eerste trailer onthuld voor een collectie van horrorfilms van Zwarte makers. De collectie heet Horror Noire, een vervolg op de gelijknamige documentaire.

Horror Noire, met zes verhalen geschreven en geregisseerd door Zwarte makers, gaat op 28 oktober in première op Shudder met een tv-debuut ergens in de toekomst. Onder de cast zijn Lesley-Ann Brandt van Lucifer, Luke James van The Chi en Erica Ash. Horror-iconen Rachel True, vooral bekend van The Craft, en Candyman zelf Tony Todd zullen naar verwachting ook verschijnen.

Volgens de Hollywood Reporter, hebben de verhalen de volgende titels: Daddy, Bride Before You, Brand of Evil, The Lake, Sundown en Fugue State. Sommige delen van de film zijn originele verhalen, andere zijn bewerkingen.

Bekijk de trailer hieronder

Zoals eerder beschreven is de film een vervolg op de gelijknamige documentaire. Horror Noire: A History of Black Horror is een documentaire geregisseerd door Xavier Burgin en mede geschreven/geproduceerd door Ashlee Blackwell en Danielle Burrows. Met interviews met onder meer Keith David, Jordan Peele, Ernest Dickerson en Tony Todd, bood de documentaire uit 2019 een uitgebreide kijk op zwarte personages en creatievelingen in horrorfilms, van The Night of the Living Dead tot en met Get Out.

Leave a Reply